25n
Orgull
Orgull

Obert al trànsit el carrer Alacant després dels treballs en l'estació d'Alacant de Metrovalencia

Obert al trànsit el carrer Alacant després dels treballs en l'estació d'Alacant de Metrovalencia
19/08/2021 -

La Generalitat ha reobert al trànsit rodat el carrer Alacant, tallat per obres des del passat 12 de juliol amb motiu dels treballs realitzats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a condicionar el traçat en subterrani de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

El motiu del tancament ha sigut la instal·lació del sistema de ventilació de la futura estació d’Alacant, segons ha recordat la Generalitat en un comunicat.

Amb la finalitat d’informar i garantir la mobilitat en la zona, l’empresa pública, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, va senyalitzar els punts afectats, en els quals s’indicaven els itineraris alternatius establits.

D’altra banda, el dissabte també es reobri l’accés al carrer Bailén, des de la part superior de la Gran Via Ramón i Cajal, que han servit per a avançar en el condicionament del canó per als vianants de connexió entre les estacions d’Alacant i Bailén.

En concret, es tracta del ramal corb de la part superior de la Gran Via Ramón i Cajal que dona accés al carrer Bailén i l’Estació del Nord, per la qual cosa no ha afectat el trànsit del pas inferior de la mateixa Gran Via ni a la part del carrer Bailén que dona accés a l’estació de Joaquín Sorolla d’Adif, que ha estat operativa durant les obres.

Aquests treballs formen part de les actuacions del condicionament del tram subterrani d’aquesta nova línia, pressupostat en més de 25 milions d’euros, que inclou l’execució de drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que afecten acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques, ascensors, entre altres.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera “molt considerable” l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia.

Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de més de cinc quilòmetres i huit estacions i parades (tres subterrànies i cinc en superfície).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =