caixa popular

Abascal nega que Vox siga d'extrema dreta sinó d'extrema necessitat

Afirma que la vocació de VOX és anar en solitari a eleccions

E.P

Abascal nega que Vox siga d'extrema dreta sinó d'extrema necessitat
25/10/2018 -

El president de VOX, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dimecres que la vocació de la formació és concórrer en solitari a totes les cites electorals perquè creu que poden aportar “moltíssim més” d’aquesta forma que en coalició. “Nosaltres no estem tancats al diàleg, però vocació de concórrer en solitari perquè el nostre programa es distingeix nítidament”, ha subratllat.

Així ho ha explicat Abascal, acompanyat pel sotssecretari Jurídic Nacional, Pedro Fernández, i el president de VOX a València, José María Plans en una roda de premsa a València celebrada en el Restaurant La Ferradura, en la Platja de la Patacona, després que les Escoles San José rebutjaren que es duguera a terme en les seues instal·lacions per raons de seguretat i de “forta tensió política”. El centre educatiu agraïa a tota la comunitat educativa la “inquietud mostrada” en aquest tema. Després de l’atenció a mitjans se celebra l’acte-conferència ‘Espanya Visca’ amb militants i simpatitzants, en un saló amb capacitat per a 1.000 persones que ha omplert el seu aforament.

El president de VOX ha explicat, respecte a la forma en la qual concorreran a les cites electorals, que la formació pren les decisions en funció de cada procés, i, en aquest sentit, ha puntualitzat que per als comicis a Andalusia van a fer-ho “en solitari”.

“Nosaltres no estem tancats al diàleg, però tenim vocació de concórrer en solitari perquè el nostre programa es distingeix nítidament”, ha reivindicat, per a incidir, a més, que existeix “una gran pressió perquè VOX es dissolga abans de nàixer”.

Així mateix, ha destacat que les últimes enquestes els auguren bons resultats amb un 5% de suport electoral i grup parlamentari propi. “Podemos aportar moltíssim més en solitari que en coalició, una altra cosa és amb qui parlem després del resultat electoral”, ha agregat.

D’aquesta manera, ha explicat de cara a les eleccions europees, no consideren acudir al costat d’uns altres ni tenen encara aliances, encara que ha indicat que mantenen relació amb alguns grups com els conservadors reformistes i el grup del primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán. “Prendrem la decisió de les aliances en funció dels quals interpretem com els interessos d’Espanya i després del resultat electoral”, ha insistit.

“SOM UN PARTIT D’EXTREMA NECESSITAT”

Abascal ha assenyalat que pese “al gran interés” que hi ha per definir-los” a ells no els agraden “les etiquetes”, i, en aquest sentit, ha subratllat que Vox defensa “l’ordre constitucional, la unitat de la nació, la separació de poders i la centralització de l’Estat” i advoca per una immigració “controlada”. “No estem en l’esquerra ni amb els separatistes però sabem que hi ha espanyols que han votat a l’esquerra que ens van a recolzar”, ha assegurat.

Així mateix, ha remarcat que no són ni “nacionalistes ni populistes” com, al seu judici, ho va anar Mariano Rajoy en incomplir “el seu programa electoral”. “VOX no és d’extremadreta, sinó d’extrema necessitat que ens vota gent de dreta, del centre i d’esquerra i gent que no s’identifica amb etiquetes”, ha subratllat per a indicar que “no li preocupa” que Carles Puigdemont o Pedro Sánchez els situen en l’ultradreta, sinó que es “alegren” que els vegen “molt lluny” d’ells.

Ha remarcat que la formació no ha vingut “per a ser frontissa de ningú”, sinó que cerca “aconseguir el suport suficient per a governar” i treballaran perquè açò ocórrega en els pròxims anys.

COMUNITAT

Quant a les candidatures a la Comunitat, Abascal ha indicat que encara no tenen al candidat a Andalusia, per la qual cosa encara és prompte per a conéixer la candidatura valenciana. “Anem a poc a poc en funció dels desafiaments electorals que hi ha”, ha postil·lat. No obstant això, ha destacat que València és la segona ciutat en la qual tenen major penetració al costat de Madrid i Múrcia, per la qual cosa s’ha mostrat “segur” d’aconseguir entrar en aquestes places.

VOX creix de manera extraordinària a Espanya i açò significa que si ara com ara podríem concórrer en alguns ajuntaments en els pròxims mesos poden ser molts més. La nostra intenció és presentar-nos en totes les eleccions i en tots els ajuntaments”, ha remarcat.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =