25n
25N
25N

El palmito d’Aldaia recull el suport de les Corts Valencianes per a ser reconegut per la UNESCO

El palmito d’Aldaia recull el suport de les Corts Valencianes per a ser reconegut per la UNESCO
22/04/2021 -

El palmito d’Aldaia ha estat el protagonista indiscutible a les Corts Valencianes en una sessió on s’ha llegit la Declaració Institucional que, per unanimitat, dona suport a la candidatura d’Aldaia perquè siga declarada ‘Ciutat creativa de l’artesania del palmito’ de la UNESCO.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, junt amb tots els portaveus municipals del consistori, ha estat present al moment de la lectura, per part del president de les Corts Enric Morera, i ha comptat amb el suport personal del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mònica Oltra, consellers, representants de la Mesa, diputats, alcaldes i, per descomptat, representants del Gremi de Palmiters i personalitats.

Guillermo Luján, alcalde de la localitat, destaca en què “aquest és un projecte de poble, de futur, d’il·lusió, d’esperança en què junts podem aconseguir revitalitzar i donar llum al gremi de palmiters. El palmito és un símbol d’identitat tan nostre, que uneix. Des del consistori seguirem potenciant la campanya d’adhesions a aquesta iniciativa perquè arribe a tot arreu”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, assegura que “és molt positiu que una societat com Aldaia s’unisca per defensar una tradició i un producte de tanta qualitat, com és el palmito, que té tant a veure amb la nostra artesania, i en l’alegria del Mediterrani. Vull transmetre tota la força i la il·lusió per anar endavant en aquesta proposta nascuda del poble”.

Per la seua part, Antonio Pascual, president del Gremi de Mestres Palmiters considera que “aquesta declaració seria molt important per al gremi però, especialment per al poble d’Aldaia perquè tot allò que és cultura i tradició va de la mà, i esperem que açò ens òbriga portes cap a Europa, i fer arribar el nom del nostre producte al món”.

Alguns dels palmiters més tradicionals d’Aldaia, considerada bressol del palmito, han portat exemplars per a les autoritats i junts han immortalitzat el moment als peus de l’escala més tradicional del Palau dels Borja.

Units pel palmito

L’ajuntament d’Aldaia ha impulsat una iniciativa per a recollir signatures d’adhesió mitjançant la plataforma change.org, disponible al web i xarxes socials del consistori. “Este repte comporta un doble vessant, no sols la institucional sinó que a més busca sumar tot el suport de la societat civil. Es tracta d’una proposta oberta i des de l’ajuntament animem a participar en totes les persones que senten com a propi un producte artesanal tan arrelat a la nostra cultura, història i tradició”, explica la regidora de Cultura i diputada provincial, Empar Folgado.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =

museo prehistoria