25n
Orgull
Orgull

Ábalos veu "curiosa" la proposta de salari mínim de Casado: "Quasi sembla de Barri Sèsam"

Ábalos veu "curiosa" la proposta de salari mínim de Casado: "Quasi sembla de Barri Sèsam"
10/04/2019 -

El ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha qualificat de “curiosa” la intenció del candidat del PP, Pablo Casado, de negociar amb patronal i sindicats un salari mínim interprofessional (SMI) de 850 euros i li ha recordat que el Govern ja l’ha fixat en 900. “Quasi sembla de Barri Sèsam; però, per al comú, per a una intel·ligència mitjana, 850 és baixar, no pujar”.

Així ho ha afirmat a preguntes dels periodistes abans d’un acte del PSPV-PSOE a València, sobre la intenció que ha anunciat aquest dijous el líder del PP de “complir la negociació” que va portar el Govern del PP per a “pujar l’SMI a 850 euros l’any 2020, i respectant la pujada” d’anys anteriors.

Ábalos ha criticat que “la forma de pujar de Casado és així: per a ell tot el que és pujar per a la resta d’espanyols és retrocedir”. També ha enlletgit que “tracte de justificar aquesta reivindicació sobre la base d’un acord del Govern de Mariano Rajoy amb la patronal i sindicats en l’àmbit de limitació que tenia el Govern de Rajoy i l’àmbit de retallada”.

I ha subratllat que “situa els 850 euros per a 2020, és a dir que tampoc hi ha presses”. “Ara podrà dir el que vulga, desmentir-se i dir que interpretem el que siga, però està molt ben gravat, molt ben explicat i fins i tot molt ben substanciada la seua proposta”, ha asseverat.

Després de recordar la proposta de Casado d’estendre els avantatges fiscals dels plans de pensions a tota mena d’estalvi, Ábalos ha assegurat que “sincerament” desconeix “en qui està pensant el PP que el vote”, perquè considera que “tot són missatges de lesivitat”.

Ha posat com a exemple el vot en contra dels ‘populars’ al Reial decret llei que desenvolupa la reconversió del sector de l’estiba, aprovada en 2017: “No puc entendre que el PP que governava Espanya i va iniciar els tràmits vote que no i no el preocupe l’activitat portuària”, quan ha recordat que representa el 75% de les exportacions i el 62% de les importacions.

“Obstaculitzar l’activitat en els ports és votar contra Espanya”, ha advertit, i ha posat l’accent que no entén aquesta negativa quan “hi ha un acord de patronal i sindicats amb el vistiplau de la Comissió Europea, que posa fi a un període que va motivar una sanció europea” en l’estiba.

“NO ACABE D’ENTENDRE AQUEST PATRIOTISME”

També ha criticat el seu rebuig als plans de contingència per a l’economia espanyola que suposaria un Brexit sense acord. “No acabe d’entendre aquest patriotisme”, ha reblat, per la qual cosa veu als ‘populars’ “molt desorientats, molt fóra de la realitat i dels problemes d’aquest país”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − un =