25n
25N
25N

Ábalos promet estudiar els canvis en l'ampliació del port de València i destaca l'"actitud política"

Ábalos promet estudiar els canvis en l'ampliació del port de València i destaca l'"actitud política"
21/02/2020 -

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest divendres que el Govern estudiarà “bé” els últims canvis en el projecte d’ampliació nord del port de València i ha destacat l'”actitud política d’arribar a un acostament” entre desenvolupament econòmic i medi ambient.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans després de la presa de possessió de la delegada del Govern, Gloria Calero, preguntat per la renúncia de l’Autoritat Portuària de València (APV) a ampliar 500 metres el dic d’abric de la futura terminal nord de contenidors i a elevar el dragatge del canal d’accés fins a 22,5 metres.

Ábalos ha garantit que Ports de l’Estat estudiarà el projecte quan el reba i ha ressaltat els canvis “positius”, recordant que ja va advocar per “un acord institucional que equilibrara les exigències mediambientals amb les del mateix creixement del port”.

Sota aquest prisma, ha reivindicat l'”actitud política” de totes les parts implicades, celebrant que “el diàleg entre Autoritat Portuària, Ajuntament, Generalitat i societat civil haja fructificat en una reconsideració del projecte per a minimitzar l’impacte”.

Més enllà del port de València, el ministre socialista ha desitjat “la sort més gran” al nou president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo, fins ara president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Ábalos ha destacat en el seu discurs que el Govern de Pedro Sánchez ha licitat en la Comunitat actuacions inversores de 1.267 milions, amb més de 330 milions d’inversió en infraestructures des de juny de 2018.

De cara al futur, ha promés treballar “intensament” per a reforçar les polítiques de mobilitat i avançar en els eixos viaris i ferroviaris pendents en la Comunitat. Ha posat l’accent en el pla de xoc en les Rodalies, per a “aconseguir, abans de cap d’any, els estàndards de qualitat i puntualitat de la mitjana espanyola i millorar l’atenció”.

El titular de Transports ha posat com a exemple l’alliberament, després de 40 anys de concessions, del peatge de l’AP-7, un “compromís” que ha fet possible que el nombre de vehicles que circulen per l’Autopista del Mediterrani entre Alacant i Tarragona haja augmentat un 71% i més del doble en el tram entre València i la capital alacantina.

Amb aquestes dades de trànsit, ha xifrat l’estalvi en una mitjana de 300 milions d’euros en la Comunitat, alguna cosa que “repercuteix positivament en la seguretat i en les condicions de circulació de les vies alternatives de l’AP-7, on el trànsit ha disminuït de mitjana un 30%, especialment en vehicles pesants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + deu =

Informacion coronavirus