25n
25N
25N

Ábalos defensa el "ferm compromís" del Govern amb el Corredor Mediterrani

Demana superar “la confrontació” per a impulsar les infraestructures i la logística

Ábalos defensa el "ferm compromís" del Govern amb el Corredor Mediterrani
26/06/2019 -

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha demanat superar la “confrontació” a grups polítics i agents socials perquè el Govern puga impulsar debats i pactes en qüestions com les infraestructures i la logística, sobre el que ha remarcat el “ferm compromís” del Govern liderat pel socialista Pedro Sánchez amb el Corredor Mediterrani i ha defensat que es tracta d’un projecte estratègic per a Espanya i Europa.

Ho ha dit en la seua intervenció durant la inauguració de la 21 edició del Saló Internacional de la Logística (SIL), que està organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i se celebra des d’aquest dimecres fins al divendres en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

“Hem de ser capaços de saltar el mur de la confrontació que d’altres s’esforcen a alçar per a marcar prioritats i afrontar els debats i els pactes necessaris”, ha manifestat Ábalos, i ha recalcat que l’Executiu no els pot liderar només.

D’aquesta manera, ha fet extensible aquesta petició per a desenvolupar una agenda política social i econòmica “digna” del lloc que Espanya vol ocupar en el panorama internacional, i per a subscriure un Pacte d’Estat de Mobilitat.

Respecte al Corredor Mediterrani, ha assegurat que l’Executiu està compromés econòmicament amb aquesta infraestructura i també amb el calendari anunciat, a més d’estar complint amb els terminis de licitació previstos.

“Catalunya és una part central d’aquest gran projecte”, ha defensat el ministre i ha exposat com a mostra d’això que hagen licitat 228 milions d’euros durant l’any passat en obres relacionades amb la infraestructura en aquesta comunitat.

També ha recalcat la importància de l’accés ferroviari al Port de Barcelona i ha valorat que el “compromís” del Govern en infraestructures i logística és evident amb l’impuls dels projectes que ha esmentat.

A la inauguració del saló també han assistit la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Pere Gavín; el delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro; l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, i el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, entre altres autoritats.

ALTRES INTERVENCIONS

Durant la inauguració del saló de logística també han intervingut Pere Gavín, Pere Navarro; el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Jordi Martí i la consellera d’Economia, Indústria i Treball del Govern d’Aragó, Marta Gastón.

Gavín ha interpel·lat durant la seua intervenció a Ábalos i li ha demanat que el Corredor Mediterrani connecte amb els diferents ports catalans i tinga una “mirada clarament europea”.

Ha confiat que continue el diàleg i s’aconseguisquen acords una vegada es constituïsca el pròxim Govern, i ha ressaltat que amb Ábalos el “nivell de diàleg i capacitat d’intercanviar visions” ha sigut molt positiu.

Martí també ha defensat que el Corredor Mediterrani tinga en compte els ports, estiga connectat amb Europa i prop del mar Mediterrani: “Ho necessitem pegat al mar”.

Ha sostingut que les infraestructures “necessiten autonomia de gestió” perquè funcionen millor i ser competitius en un món global, tal com ha emfatitzat que ocorre en els grans ports i aeroports internacionals i com es va fer en Fira de Barcelona.

La consellera Marta Gastón ha emfatitzat l’aposta del seu govern per la logística com a eina fonamental i la necessitat de treballar col·laborativament amb empreses, ports i altres comunitats per a impulsar-la: “Hui Aragó és més logística que mai”.

REPTES DE LA LOGÍSTICA I EL TRANSPORT

Pere Navarro ha assenyalat que la logística i el transport afronten “reptes” com la transformació digital, la reducció de les emissions de CO2, la sostenibilitat, la seguretat, el lliurament de mercaderies en l’última milla, la falta de talent i formació de qualitat.

Finalment, ha remarcat que aquest sector representa el 8% del PIB espanyol i que ocupa a un milió d’empleats, i ha celebrat que Barcelona es convertisca durant els dies que se celebra el SIL i altres congressos paral·lels en “capital mundial” de la logística.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =