25n
25N
25N

Albalat dels Sorells rep el premi a la ciutat "més compromesa amb la qualitat de l'aire"

Albalat dels Sorells rep el premi a la ciutat "més compromesa amb la qualitat de l'aire"
09/10/2019 -

La localitat valenciana d’Albalat dels Sorells ha rebut el guardó de l’I Premi Aire Net, organitzat per la Plataforma X Aire Net, que la reconeix com la ciutat menor de cent mil habitants “més compromesa amb la qualitat de l’aire que respiren els seus ciutadans i ciutadanes”. La decisió del jurat es va conéixer a l’abril d’enguany, però les eleccions locals i l’estiu van traslladar l’acte de lliurament a la volta del període estival.

El lliurament del premi s’ha celebrat en la Plaça del Castell, enfront de l’ajuntament d’Albalat dels Sorells. L’acte ha comptat amb la presència de Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat i Sònia Clemente, regidora de Medi Ambient, ha explicat la plataforma en un comunicat.

El director tècnic de la Plataforma X Aire Net, Jaime Gil-Robles, ha fet lliurament d’un exemplar de lledoner, arbre molt estés al llarg del litoral mediterrani i que visibilitza els esforços de la localitat valenciana en qualitat de l’aire.

L’I Premi Aire Net suposa, segons la plataforma, “un reconeixement als ajuntaments pioners al nostre país en la posada en marxa d’accions com a plans de millora de la Qualitat d’Aire, plans de Mobilitat Urbana Sostenibles, ordenances municipals, campanyes de divulgació, o qualsevol altre tipus d’iniciatives que reduïsquen la contaminació atmosfèrica”.

El jurat del premi, compost per investigadors i associacions professionals de la qualitat de l’aire, va valorar les iniciatives posades en marxa i va destacar que “ser una localitat menor de vint mil habitants és perfectament compatible amb la protecció de la salut dels seus veïns i veïnes mitjançant la millora de la qualitat de l’aire, tal com ha demostrat la candidatura d’Albalat dels Sorells”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + tres =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus