25n
25N
25N

"A Xirivella, per Nadal i Reis mengem casca i tortell"

"A Xirivella, per Nadal i Reis mengem casca i tortell"
06/12/2017 -

L’Ajuntament de Xirivella, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha posat en marxa una campanya per a les festes de Nadal amb l’objectiu de mantindre les tradicions i promoure els dolços típics valencians d’esta època nadalenca: el tortell de Reis i la casca.

La campanya té com a lema “Per Nadal i Reis, menja casca i tortell” i va adreçada a tots els forns del municipi. S’ha dissenyat un cartell amb els dibuixos i ingredients d’estos dolços perquè es pengen en els aparadors dels forns i, així, fer-ne difusió.

A més, a l’interior del tortell de Reis hi haurà una targeta amb l’explicació de l’origen d’este dolç per a col·locar-la en les caixes dels tortells que elaboren per a estes festes, en una acció conjunta amb l’Ajuntament de Torrent.

D’altra banda, l’Ajuntament enviarà, com és tradició, a totes les escoles del municipi, una carta per a enviar als Reis Macs d’Orient. La carta es pot adornar amb uns adhesius amb el nom de joguets típics. D’esta manera, s’intenta que els menuts i menudes puguen escriure a ses Majestats els seus desitjos en la nostra llengua.

La regidora de Promoció Lingüística, Encarna Martí, espera que esta iniciativa siga un èxit. “Des de l’Ajuntament tenim com a propòsit promocionar el valencià i ajudar al xicotet comerç local, que manté un contacte directe amb els clients i amb el valencià com a llengua de comunicació”, ha explicat Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 14 =

bombers
bombers