Sobre À Punt: "Hem tancat la porta a una generació de periodistes"

PSPV, Compromís i Podem critiquen durament unes llistes copades d’extreballadors de l’antiga RTVV

Sobre À Punt: "Hem tancat la porta a una generació de periodistes"
31/01/2018 -

Podem, PSPV i Compromís van disparar ahir sengles crítiques contra les llistes de les borses de treball de À Punt publicades per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), en les quals tan sols 53 de 632 empleats nous (el 8%) no van formar part de la ja extinta RTVV. Podem va ser el partit que va elaborar la llei que acull aquest procés d’elecció, però el seu diputat César Jiménez, va qualificar d’“injust” el resultat d’aquesta baremació i va anunciar que espera mesures per a corregir-lo perquè creu que s’ha fracassat perquè no s’ha aconseguit barrejar “experiència i joventut”.

Des del PSPV, les fletxes van ser més dures. El seu síndic, Manolo Mata, va sentenciar que “no està bé”. “Hem tancat la porta a una generació de periodistes que, per raons ideològiques o generacionals, mai han pogut estar en el servei públic de radiodifusió”, es va lamentar el diputat socialista. Tanmateix, el també advocat va reconéixer que el problema “només es pot corregir ara en els tribunals” i va mostrar l’esperança que quan s’hagen de consolidar aquests llocs, “no es tornen a produir” aquestes situacions.

Compromís també qüestiona els barems d’À Punt, però la seua crítica és molt més suau. El síndic en les Corts, Fran Ferri, es va limitar a respectar la decisió de la CVMC, ja que, tal com va recalcar, és “un òrgan independent al control polític”. Al marge d’açò, sí que va admetre que aquest procés personalment ho haguera dut a terme de manera “diferent”.

Acusacions creuades i el possible canvi de la llei

Jiménez va recordar que tot el procés d’elaboració de la llei que va donar pas al nou espai valencià de ràdio i televisió va ser “complicat”, mentre que Mata va acusar la formació morada d’estar compromesa “amb una situació preexistent”, en al·lusió als extreballadors de Canal 9. No obstant això, el síndic del PSPV va celebrar que Podem fera autocrítica.

Fran Ferri, també va carregar la responsabilitat a la regulació: “El Consell Rector fa el que fa sobre la base d’una llei”. No es tanca a un canvi d’aquesta, però reconeix que és “complicat” modificar-la. “La meua prioritat ara és que arranque la televisió i comencen els processos de selecció”. Però ara com ara, no hi ha cap proposta sobre la taula. Jiménez, preguntat per si Podem es planteja emprendre alguna iniciativa, va indicar que faran un balanç sobre els percentatges i després determinaran les propostes que presenten.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + deu =

anna i la maquina del tiempo
alcasser
anna i la maquina del tiempo
liria
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019