caixa popular

À Punt podria aconseguir pics d'audiència de fins al 6%

À Punt podria aconseguir pics d'audiència de fins al 6%
10/06/2018 -

Eduardo Madinaveitia, Director General Tècnic de Zenith i un dels especialistes més prestigiosos en anàlisis de mitjans d’Espanya, ha destacat, amb motiu de l’inici de les emissions de À Punt Intervé diumenge que ve que “el nou canal autonòmic valencià podria aconseguir pics d’audiència en alguns moments de fins al 6%”, si bé un objectiu optimista per al primer any “podria situar-se en una forqueta entre l’1,5% i el 3,2%”.

L’especialista matisa que “posar una xifra realista a l’objectiu d’audiència en aquest moment suposa una anàlisi molt complicada; no hi ha referències vàlides en el naixement d’altres televisions autonòmiques. Totes, fins i tot les més modernes, van nàixer en un moment televisiu molt diferent, quan l’oferta de continguts era molt menor i les cadenes capdavanteres es movien al voltant del 20% de quota”. En aquests moments, una cadena pot ser capdavantera a nivell nacional superant per molt poc el 12%.

A més, afig que “qualsevol persona pot accedir a diverses desenes de canals en el seu televisor, fins i tot a més d’un centenar si pertany a aqueix més d’un terç de llars que estan abonats a una plataforma de pagament, segons dades de la CNMC”.

A tot açò cal afegir – assenyala Madinaveitia- que “tot el contingut es pot consumir en streaming, alguna cosa que no existia fa només uns pocs anys i que ara creix amb força, especialment entre els joves”.

Per a realitzar aquesta previsió d’audiència, Madinaveitia, assenyala que “podem fixar-nos en dos tipus de referències: en quines xifres es mouen actualment els canals autonòmics i, quins valors han aconseguit els canals procedents de les últimes concessions de TDT”.

En aquest sentit destaca que, “si prescindim del 14,6% de quota aconseguit per Tv3 (amb les audiències disparades en els últims mesos arran del Procès) en el passat mes de maig els canals autonòmics es van moure entre el 9,6% de TVG i el 2,4% d’ IB3. Entre aquestes dues xifres podem trobar dos graons: al voltant del 8% tenim Canal Sud (8,4%), ETB2 (8,4%) i Aragó TV (8,4%); entre el 3% i el 5,5% tenim CMM (5,5%), TPA (5,2%), CExtTV (4,4%), Telemadrid (4,2%) i la murciana La7 (3,1%). Estem parlant en tots els casos de canals consolidats al llarg de molts anys”.

En el cas de À Punt- assenyala l’especialista- “hem de contemplar a més la circumstància que tota l’emissió es farà en valencià, una dificultat afegida a l’hora de captar audiència. Sense que es puga establir un paral·lelisme, quan IB3 va passar a emetre exclusivament en la llengua autonòmica la seua audiència es va reduir a menys de la meitat”.

L’altra referència, els canals procedents de les últimes concessions de TDT poden ser la millor prova del complicat que és construir audiències en un moment com aquest: al maig, quan els nous canals tenen ja quasi dos anys de vida, les quotes d’audiència que han aconseguit són reduïdes: 13 TV, que ja tenia presència en algunes comunitats i compta amb el suport de l’Església i de la seua cadena de ràdio COPE, va aconseguir al maig un 2,1%; les altres no arriben al 1% (DKiss, 0,8%; Reial Madrid TV, 0,5%; Tingues 0,3%).
“Amb tots aquests antecedents- conclou Madinaveitia- crec que situar-se en el primer any en una forqueta entre l’1,5% i el 3,2% pot ser un objectiu optimista per al nou canal, encara que en alguns moments del dia podrà fins i tot aconseguir pics superiors al 6%.”

Des de Zenith BR destaquen la importància que té per als anunciants disposar d’una bona planificació per a aconseguir l’èxit en les seues campanyes, així com el control i mesurament que optimitzen la tornada de les seues inversions publicitàries.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 4 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris