25n
25N
25N

El 95% dels usuaris i treballadors de residències valencianes ha rebut almenys una dosi de la vacuna

El 95% dels usuaris i treballadors de residències valencianes ha rebut almenys una dosi de la vacuna
13/02/2021 -

El 95 per cent de les persones internes i empleades en residències de majors i de diversitat funcional de la Comunitat Valenciana ha rebut almenys la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

D’aquesta manera, la vacuna contra el coronavirus s’ha administrat ja, bé en primera dosi o bé amb la pauta completa de dues, en tots els centres de la Tercera Edat i de persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana.

De fet, el 61,8% dels residents i de la plantilla de les residències està ja plenament immunitzat contra la COVID-19 en haver rebut ja les dues dosis.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge 27 de desembre la vacunació enfront del coronavirus en residències de la Tercera Edat i de persones dependents. Des de llavors, han rebut ja les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus 17.748 persones internes (el 61,8% del total) i 13.866 treballadors/as (69,6%).

La resta, 6.809 residents i 5.044 treballadors han rebut la primera dosi i completaran la pauta d’immunització en els terminis previstos, de manera que a principis de març haurà rebut les dues dosis la totalitat del col·lectiu.

Encara no s’ha pogut iniciar el procés d’immunització en 2.530 interns i 24 treballadors, la qual cosa representa un 5% del total, perquè estan contagiats, hospitalitzats, han estat en quarantena, aïllament o són noves incorporacions laborals o residencials.

Tant residents com personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones majors i d’atenció a grans dependents constitueixen un dels grups prioritaris de vacunació, segons l’Estratègia enfront de la Covid-19 a Espanya, acordada en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i revisada per societats científiques, associacions de professionals i de pacients així com organitzacions col·legials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =