25n
25N
25N

El 93% dels valencians als quals se'ls ha realitzat la prova PCR han donat negatiu

La Comunitat Valenciana ha realitzat un total de 143.156 proves PCR a persones amb símptomes

Ascires Sistemas Genómicos

El 93% dels valencians als quals se'ls ha realitzat la prova PCR han donat negatiu
04/06/2020 -

“És moment que la Comunitat Valenciana es prepare per a passar a la fase 3 el pròxim 15 de juny”. Per això, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que es començarà a recuperar serveis de manera gradual. En aquest sentit, ha especificat que no sols s’activarà les intervencions quirúrgiques i les vacunacions a menors, sinó que a més es reforçarà la salut mental amb la contractació de 61 professionals per a atendre els efectes que aquesta pandèmia ha pogut provocar en la ciutadania. Així, es contractaran 8 psiquiatres, 18 infermeres especialitzades en salut mental, 11 terapeutes ocupacionals, 15 psicòlegs i 9 treballadors socials.

Així mateix, es posarà en marxa tant un protocol d’atenció a gestants, així com per a les visites d’acompanyament a pacients ingressats, amb l’objectiu de “recuperar eixa part d’humanització de la sanitat”, ha apuntat Barceló.

No obstant això, mentre es posen en marxa totes aquestes actuacions, Sanitat ha actualitzat les dades de coronavirus a la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, s’han registrat 147 altes, que eleven a 12.608 el nombre de persones que han superat el virus. De les noves altes, 2 corresponen a la província de Castelló, 48 a la d’Alacant i 97 a la de València.

Des de l’última actualització, s’han comptabilitzat 11 nous contagis per coronavirus – 11.265 des de l’inici de la pandèmia –. Per províncies, 2 s’han produït a la província de Castelló, 4 a la d’Alacant i 5 a la de València. De moment, en tota la Comunitat Valenciana, 157 persones continuen ingressades, de les quals 16 estan en UCI.

Després de quatre dies consecutius sense registrar defuncions per Covid-19, hui, la Comunitat Valenciana ha comptabilitzat 5 morts, de les quals 4 procedeixen de residències.

Respecte a les residències, 58 continuen presentant casos positius, 16 menys que ahir. Per províncies, 8 són de Castelló, 17 d’Alacant i 33 de València. El nombre de residències que es troba sota vigilància mèdica és de 28.

Finalment, la consellera de Sanitat ha informat que “s’han practicat un total de 143.156 proves PCR a persones amb símptomes, i només el 7% ha donat positiu“. En aquest sentit, Barceló ha especificat que, a Alacant, el 92% de les persones a les quals se li ha realitzat la prova PCR ha donat negatiu; en el cas de la província de Castelló eixe percentatge és del 90,1%; i, finalment, a la província de València el percentatge de persones que ha donat negatiu en Covid-19 és de 93,5%.

La Comunitat Valenciana continua esperant que el Ministeri de Sanitat els done una resposta a la petició de permetre el desplaçament entre províncies durant la fase 2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =