caixa popular

Tradició en la celebració del 9 d'Octubre a Burjassot

Jocs tradicionals i Arròs amb fesols i naps, protagonistes del Dia de la Comunitat Valenciana

Tradició en la celebració del 9 d'Octubre a Burjassot
09/10/2017 -

Burjassot també s’ha volgut sumar a la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Un any més, la tradició ha sigut la principal protagonista. I és que des de la Comissió de Festes de Sant Roc 2018, juntament amb el patrocini de l’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Festes, han organitzat un dia per a compartir i gaudir amb els veïns del municipi valencià.

Així, a partir de les 12.00 hores, començaran els jocs tradicionals perquè els més xicotets puguen conéixer els jocs d’antany. En la Casa de la Cultura, l’equip de Jocs Tradicionals de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló ensenyaran als assistents a jugar al calaix, al set i mig o al tirador, entre molts altres. Però a més, tampoc faltaran els inflables i el futbol, gràcies a l’Associació de Futbol Mesa Burjassot (FMB), que tindrà lloc en la Plaça de la Casa de Cultura.

Així i tot, el protagonista indiscutible de la celebració del 9 d’Octubre serà el tradicional Arròs amb fesols i naps. En la Pinada de la Casa de Cultura, les calderes ja estan en el foc per a donar menjar a més de 3.000 veïns de Burjassot, que tan sols hauran d’acudir amb el seu plat i els seus coberts per a poder gaudir d’un dels plats valencians més populars. Com mana la tradició, les calderes aniran a la Llar Sequera para, a continuació, començar amb el repartiment d’arròs, a les 14.00 hores, en la Pinada.

Un dia complet per a celebrar una data especial per a la Comunitat Valenciana. Els actes inunden els carrers de les diferents localitats, i Burjassot no podia ser menys. Gastronomia valenciana, jocs populars i bon ambient són els ingredients principals del 9 d’Octubre en aquest municipi.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − tretze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris