25n
25N
25N

'9 km, 9 mesos' a benefici de la prevenció del dany cerebral fetal

La carrera solidària se celebrarà el 19 de febrer des de Parc Central, inscripcions fins al mateix dia de la carrera

'9 km, 9 mesos' a benefici de la prevenció del dany cerebral fetal

El pròxim 19 de febrer tots a córrer: ‘9 km 9 mesos’. Torrent acollirà la primera carrera solidària a favor de la recerca que es desenvolupa en l’Institut de Recerca Sanitària la Fe per al diagnòstic i la prevenció del dany cerebral fetal.

El Parc Central acollirà l’inici i el final de la carrera que transcorrerà pels carrers més emblemàtics de la ciutat. La inscripció podrà realitzar-se fins al pròxim 14 de febrer, a un preu de 10 euros que inclou borsa de corredor i samarreta, a través de la web carrera.iislafe.es, ticketea.com i la tenda Sports Runners de Torrent. La inscripció seguirà oberta a partir del 14 i fins una hora abans de la competició a un preu de 8 euros, sense samarreta, el que vulga també podrà col·laborar com a “Fila zero” abonant l’import de la inscripció.

La carrera constarà de dos recorreguts, un de 9 quilòmetres, que començarà a partir de les 10.00 hores del diumenge, establint-se dues categories una para majors de 50 anys i una altra per a menors d’eixa edat. Per al que la distància de 9 km se’ls ennuegue però vulguen participar, l’organització ha disposat un recorregut de 4,5 km, que tindrà la seua eixida 15 minuts després de la principal, per a persones amb diversitat funcional i tot aquell que vulga participar (per cada adult inscrit, un menor de fins a 12 anys podrà participar gratis). A més, en cercar un esdeveniment participatiu per a tota la família, l’esdeveniment comptarà amb tallers gratuïts de matemagia i ciència divertida per als més xicotets de la mà de l’associació cultural Hipàtia i tot aquell que acudisca al Parc Central podrà gaudir de les diferents exhibicions de Kangoo Fitness i de trucs de patinatge de la mà de Patinar per Torrent.

 

La prevenció del dany cerebral fetal, clau per al correcte desenvolupament del bebé

José Morales, investigador de l’Institut de Recerca Sanitària la Fe va explicar durant la presentació de l’esdeveniment que la recerca i desenvolupament en la prevenció del dany cerebral fetal és clau per al correcte desenvolupament del bebé.

“Actualment, tan sols es pot predir o monitorar de forma indirecta el cervell del fetus però ja està en marxa recerques que poden ajudar a aconseguir informació de forma directa. Mesurar el fujo cerebral en les últimes setmanes de gestació, és crucial per a prevenir algunes anomalies. De fet, s’han identificat alteracions neurocognitivas o cardíaques que podrien originar-se durant el període fetal, segons els últims treballs que estem realitzant en coordinació amb l’Hospital St. George’s de Londres. Els estudis han permés identificar un nou grup de risc: El de fetus que presenten un pes aparentment normal segons els estàndards poblacionals, però són xicotets en comparació del seu potencial de creixement. Es produeix un desequilibri entre el qual el fetus demana i el que la placenta pot donar-li i eixe malestar, segons revela el mesurament mitjançant Doppler de fujo cerebral, s’expressa amb la vasodilatació de les artèries cerebrals”, va comentar Morales, qui va assenyalar que se li va ocórrer demanar la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent “perquè sóc d’ací i vaig pensar que segur ens ajudarien, la qual cosa no m’esperava ha sigut la gran resposta i acolliment que la iniciativa ha tingut pel que done les gràcies encaridament”.

L’equip de recerca al qual pertany Morales advoca per mesurar el flujo cerebral del fetus per a determinar el seu benestar, millor fins i tot que el pes pel qual, recentment, han exposat els seus treballs en el Congrés de la Societat Internacional d’Ecografia en Obstetrícia i Ginecologia celebrat a Roma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dotze =