25n
25N
25N

Sanitat confirma un nou positiu de coronavirus a València, que eleva a 9 el nombre de casos

Sanitat confirma un nou positiu de coronavirus a València, que eleva a 9 el nombre de casos
28/02/2020 -

La consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha confirmat un nou cas positiu de coronavirus a València, la qual cosa eleva a 9 el nombre total d’afectats en la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un home que va viatjar a Milà i presenta simptomatologia lleu. El pacient pertany al grup de contacte del periodista de 44 anys, que va ser el primer cas detectat en la capital valenciana.

L’home presenta simptomatologia lleu i no té patologies prèvies, per la qual cosa es troba en el seu domicili, d’acord amb les mesures establides pel Ministeri de Sanitat.

Ahir dijous, la Conselleria va confirmar set casos. A primera hora, es coneixia el contagi d’un periodista de 44 anys que va viatjar a Milà i que està ingressat a l’Hospital Clínic de València des del dijous per la matinada.

A aquest home –el primer cas detectat en la capital valenciana– es van sumar a la vesprada sis confirmacions més de Covid-19 a la província de València. Quatre de les persones afectades tenen relació amb el periodista; un altre és un estudiant italià que havia viatjat recentment a la zona de risc i una pacient hospitalitzada a Sagunt que també havia estat a Milà fa poc.

Cal recordar que el primer positiu en la Comunitat Valenciana ho va donar un jove de Borriana tractat a l’Hospital de la Plana de Vila-real (Castelló).

Ana Barceló ha insistit que el criteri de contagi necessari és haver estat en alguna de les zones de risc, que actualment són la Xina, el Japó, Corea del Sud, Singapur, l’Iran i el nord d’Itàlia. Segons ha explicat la consellera, en els casos de les persones que pertanyen als cercles dels pacients actuals i que han pogut estar en contacte amb ells des del moment en el qual van començar a mostrar símptomes, Sanitat Pública activa un protocol específic que ha funcionat perfectament fins al moment. A més, ha remarcat que s’ha ampliat el nombre de recursos humans a l’atenció del telèfon 900300555, disponible davant qualsevol simptomatologia o dubte, com el 112. “Tot el nostre sistema de salut disposa de tots els protocols i està preparat per a actuar i atendre qualsevol contingència”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =