caixa popular

8M: El violeta tiny València d'igualtat

Prop de 400.000 persones van omplir el centre de València en una històrica manifestació

8M: El violeta tiny València d'igualtat
09/03/2018 -

Com cada any, ahir, 8M, va tindre lloc en el centre de València la manifestació pel Dia de la Dona. Aquesta vegada va discórrer baix el lema ‘Si les dones parem, s’atura el món’ i va congregar fins a 400.000 persones, segons xifres de l’organització, la qual cosa va fer que membres de l’organització i d’alguns partits polítics la qualificaren com a històrica. La causa va plenar el centre de la ciutat fins al punt de retardar fins a les 18:15 -la convocatòria era a les 18:00- una marxa que va durar més de les dues hores inicialment previstes.

El centre de València atestat per la manifestació

A més de l’enorme capacitat de concentració que va tindre enguany, la marxa va posar de relleu la diversitat racial i cultural en una capçalera integrada per dones de diferents procedències i religions. Estava dividida en dos blocs: un primer exclusivament de dones, i un altre mixt que també incloïa homes.

Totes les dones van tindre representació. Aquelles que pateixen diversitat funcional van ocupar un espai propi i també van quedar representades en la capçalera. Així com aquelles que ja no estan a causa de la violència masclista. Elles van protagonitzar cartells i cants al llarg del trajecte, des del Parterre fins a la plaça de la Verge, passant pel carrer de Colón, la plaça de l’Ajuntament, i la plaça de la Reina.

Els partits polítics, sindicats i altres associacions que han acudit a l’acte s’han concentrat en el segon bloc i clamaven contra la precarietat laboral i en defensa de l’educació igualitària. El Consell de la Generalitat, per la seua banda mostrava el seu lema #Vullsercom en una pancarta que portaven el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra. I més arrere, altres càrrecs públics com l’alcalde de València, Joan Ribó.

‘Som el crit de les que no tenen veu’, ‘Si toquen a una, ens toquen a totes’ o ‘No volem poder sobre l’home, el volem sobre nosaltres mateixes’ es podia llegir en algunes de les pancartes. Missatges acompanyats de cants com “Visca, visca, visca, la lluita feminista” o “No ens mires, uneix-te”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + dinou =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC