25n
25N
25N

Paterna revindica una igualtat real i efectiva en el món laboral en la campanya municipal per a commemorar el Dia de la Dona

Paterna revindica una igualtat real i efectiva en el món laboral en la campanya municipal per a commemorar el Dia de la Dona
04/03/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha llançat una campanya amb motiu del Dia de la Dona que enguany té com a objectiu posar el focus en la importància d’aconseguir una igualtat professional efectiva i real. Una policia, una arquitecta, una conductora i una científica, totes elles paterneras, són la imatge de la campanya que porta com a lema “També és cosa seua”.

Tal com ha explicat la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura, “enguany es volia trencar amb els estereotips que continuen existint en professions més masculinitzades, donant a conéixer a dones que han decidit desenvolupar-se professionalment en eixos àmbits”. A més, la regidora ha volgut destacar que “és important llançar un missatge clar que no hi ha professions d’homes o dones, sinó que tots hem de poder accedir a aquells treballs que ens interessen sense que importe el gènere”.

Amb l’objectiu de visibilitzar la presència de les dones en aquests àmbits laborals s’han col·locat opis per tota la ciutat amb les fotografies de les dones desenvolupant el seu treball “de manera que es normalitze la presència de la dona en eixos treballs”, ha recalcat la regidora Segura.

Així mateix, també ha assenyalat que “totes les dones que han participat en la campanya han compartit alguna situació de discriminació en els seus treballs pel fet de ser dona, la qual cosa posa de rellevància la importància d’aquesta mena de campanyes per a aconseguir la tan desitjada igualtat”. La regidora també ha aprofitat per a recordar que enguany, a causa de la situació sanitària, les activitats que s’han organitzat per a commemorar el 8 de març es realitzaran de manera telemàtica i la tradicional marxa cívica serà substituïda per un vídeo en línia.

La programació donarà principi demà divendres, 5 de març a les 18 hores amb la xarrada en línia “Noves masculinitats”, a càrrec de l’agent d’igualtat del consistori, Raquel Fernández. Eixe mateix dia comença també el curs en línia “Processos de participació de dones i homes i creació de xarxes per a l’impuls de la igualtat”. Es tracta d’un curs de 70 hores impartit per Formació Derivada, que durarà fins al 30 d’abril i que en finalitzar-ho, s’obtindrà un certificat acreditatiu d’aquest.

El dimarts, 9 de març a les 18 hores s’impartirà la conferència en línia “Sexualitat: una mirada àmplia”, a càrrec de la sexòloga Isabel Ponce i el dimecres, 10 de març tindrà lloc la presentació en diferents xarxes socials municipals de les zones verdes del Parc Tecnològic que porten nom de dones científiques. Finalment, el dilluns, 15 de març es realitzarà un recorregut virtual de l’exposició “La igualtat per a les dones de la Coma”.

Totes aquelles persones interessades a assistir a aquestes activitats poden inscriure’s enviant un e-mail a bsocial@ayto-paterna.es i indicant l’activitat en la qual estan interessades i se’ls farà arribar l’enllaç perquè puguen connectar-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 10 =

museo prehistoria