caixa popular

8M: La crònica de la vaga feminista a València

Vaga general, aturades en les institucions, concentració en els carrers i incidents en la Universitat de València el Dia de la Dona

8M: La crònica de la vaga feminista a València
08/03/2018 -

Com es preveia, la vaga feminista d’aquest 8 de març convocada pels sindicats i organitzacions socials ha tingut un gran impacte en la societat valenciana. Segons els sindicats UGT PV i CCOO PV, aquest Dia de la Dona significarà “un abans i un després” per a aconseguir l’objectiu de “la igualtat real”. Esperen una parada absoluta en sectors com el transport públic, el funcionariat i la indústria.

El dia de hui amaneixia reivindicatiu. En els mitjans de comunicació, les reivindicacions copaven portades i fins i tot les periodistes de grans mitjans escrits, radiofònics i televisius han secundat la vaga de 24 hores.

La vaga en les Corts Valencianes

El conseller Vicent Soler entre escons buits per la vaga | P.PLAZA

Cartells en els escons | P. PLAZA

Jornada brusca en les Corts Valencianes, on tenia lloc la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig. I allí, la vaga també s’ha convertit en tema central. En primer lloc, perquè les diputades dels grups parlamentaris socialista, de Compromís i de Podem no han ocupat els seus escons i han penjat de cada butaca cartells que resaven “diputada en vaga” o “jo pare”, mentres que les membres del PP i Ciutadans sí que han acudit als seus llocs de treball.

I en segon lloc perquè Isabel Bonig i el president han creuat discursos a compte de les reivindicacions de la jornada. La síndica del Partit Popular ha recolzat un “feminisme no radical, sinó aliat amb l’home”, i ha posat de manifest que tant ella com la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez -les úniques dues síndiques del parlament valencià- sí han acudit a treballar per la igualtat.

Ximo Puig, per la seua banda, ha assenyalat que el Consell del Botànic és “el primer Consell paritari” i que el seu treball “no seria possible sense les dones”. Per això, el president ha recordat que “gràcies al feminisme hi ha dones en les institucions” i ha recolzat la convocatòria de vaga. “2018 serà un any d’inflexió per la igualtat”, ha sentenciat.

Ximo Puig en les Corts Valencianes | P. PLAZA

La huelga en la calle y en la universidad

  La fotogaleria de la manifestació

A l’eixida del parlament autonòmic, alguns diputats de Podem, Compromís i PSPV s’han unit una manifestació convocada per UGT PV i CCOO PV i que ha discorregut des de les Torres de Serrans fins a la Delegació del Govern en el Carrer de Colón. Aquesta mobilització ha congregat a varis centenars de persones.

Ismael Sáez, Arturo León i Ximo Puig davant de les Corts | P. PLAZA

El president Puig ha estat conversant amb els líders dels principals sindicats, Arturo León (CCOO PV) i Ismael Sáez (UGT PV) i ha assegurat que és “un dia d’èxit per a la societat”, un “dia d’avanç per a la decència de la societat” i ha sentenciat: “Sense igualtat no hi ha democràcia”.

Així mateix, un centenar d’estudiants s’han mobilitzat fins al rectorat de la Universitat de València, on, després d’intentar accedir per a fer una “presa simbòlica”, agents antidisturbis les han desallotjat fins que Mavi Mestre, que es va erigir com a primera rectora de la UV dimarts passat, ha obert a les portes i s’ha unit a les reivindicacions.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris