Un total de 826 famílies de Gandia s'han vist beneficiades amb diverses ajudes destinades a l'habitatge

Amparo Victoria: "Si alguna cosa ens ha demostrat aquesta pandèmia, és que l'habitatge és l'espai bàsic de convivència que tots necessitem"

Guardar

amparo victoria gandia
amparo victoria gandia

La concejala delegada d'Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, i el Cap de Servei Jurídic d'Urbanisme i Habitatge, Jorge Hervás, han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar el balanç de les ajudes que s'han atorgat des de l'oficina des de l'inici de la pandèmia.

Tal com ha explicat l'edil, les accions s'han centrat en unes línies de subvencions que han afavorit a col·lectius en situació d'especial vulnerabilitat. Es tracta d'ajudes que tenen en compte a les famílies gandianes afectades pels efectes de la crisi que estem vivint.

"Si alguna cosa ens ha demostrat aquesta pandèmia, és que l'habitatge és l'espai bàsic de convivència que tots necessitem" va destacar Victoria qui ha informat que des que el passat mes de març es va iniciar la crisi provocada per la Covid-19, l'ajuntament de Gandia ha concedit un total de 826 subvencions a famílies amb pocs recursos com les ajudes al lloguer, per a rehabilitació i regeneració urbana, com són les del Pla RENHATA i Informes d'Avaluació Econòmica d'Edificis que han estat aprovades al voltant d'un 93% de les sol·licituds presentades.

D'aquesta manera, des de l'inici de la pandèmia un total de 826 famílies de Gandia han vist beneficiades amb diverses ajudes destinades a l'habitatge, per un valor d'1.380.000 euros.

Quant a les ajudes, es desglossen de la següent manera:

LLOGUER JOVE:S'han atorgat 83 ajudesPer valor de 162.000 euros

LLOGUER HABITATGE ANUAL:S'han atorgat 501 ajudesPer valor de 771.000 euros

LLOGUER Covid-19 (per ERTO):S'han atorgat 66 ajudesPer valor de 101.000 euros

LLOGUER Covid-19 (per VULNERABILITAT):S'han atorgat 59 ajudesPer valor de 85.000 euros

PLA RENHATA:S'han atorgat 68 ajudesPer valor de 246.000 euros

INFORMES AVALUACIÓ D'EDIFICIS:S'han atorgat 49 ajudesPer valor de 15.000 eurosTambé estan pendents de resoldre les ajudes referents a conservació i accessibilitat, així com els de millora d'eficiència energètica.

"Les polítiques d'habitatge no han parat durant tota la pandèmia a l'Ajuntament de Gandia. Tot el contrari: ens han posat nous reptes damunt la taula que els assumim amb responsabilitat, humilitat i ambició per millorar la nostra ciutat i la qualitat de vida dels gandians" ha declarat la regidora qui ha destacat que la incorporació a la Xarxa Xaloc ha estat un d'aquests reptes i que gràcies a la seua posada en marxa, s'està donant servei a una mitjana de 450 usuaris procedents de tota la comarca.

Un altre aspecte abordat en la roda de premsa ha estat l'atenció presencial. En aquest àmbit, durant els últims quatre mesos (des del 16 de setembre fins al 27 de gener) s'han atés a 1.533 persones. Unes atencions a les quals cal sumar les nombroses consultes telefòniques i telemàtiques que s'han gestionat durant el mateix període de temps.

Totes aquestes dades i la bona acollida entre la ciutadania han servit perquè l'edil destaqués la importància de la posada en marxa d'aquesta oficina i la seua identificació com una oficina de referència no només per a Gandia sinó per a tota comarca de la Safor.

"Des d'ací, anime a la ciutadania a què acudisca a l'Oficina d'Habitatge i Regeneració Urbana per sol·licitar alguna línia d'ajudes o informar-se sobre qualsevol aspecte relacionat amb els serveis que s'hi ofereixen. L'habitatge és una qüestió prioritària per a nosaltres. És un dret constitucional que hem de garantir entre totes i tots. Però, a més, hem de ser capaços de convertir-lo en un dret real. La nostra principal meta és facilitar l'accés a un habitatge accessible i digna a qui més ho necessite. Per això, no deixarem de treballar i no pararem d'impulsar tantes ajudes com siga necessari mentre a Gandia hi haja una sola persona sense habitatge i tinga dret a ell", va finalitzar l'edil.

Destacats