caixa popular

El 82% dels valencians no sap qui governa a la Comunitat

El Baròmetre 2017 del Consell aprova la seua gestió però, segons els enquestats, fa falta més temps i recursos

El 82% dels valencians no sap qui governa a la Comunitat
07/02/2018 -

Ximo Puig i Mónica Oltra, president i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana van presentar este dimarts el primer baròmetre d’aquesta legislatura, el de 2017. La dada que més sorprén és que el 82,2% dels valencians i valencianes no coneix qui governa a la Comunitat Valenciana, PSPV-PSOE i Compromís. Salta a la vista que un 4,7% creu que el PP encara encapçala la Comunitat, el mateix percentatge que els que pensen que solament governa Compromís.

Han sigut 2.016 persones les que han contestat aquest qüestionari. Per a elles, les principals preocupacions de la Comunitat són la sanitat, l’ocupació i la corrupció. Així mateix, la creació de treball i unes millores laborals són les prioritats que hauria de tindre el Consell, segons el parer dels enquestats. És a dir, la corrupció baixa al tercer lloc de preocupacions des del passat 2007, mentre que les qüestions socials són les que encapçalen la llista.

Aprovat del Consell

Els resultats llancen un aprovat per a l’actual Consell: prop del 28% creu que la gestió del Govern del Botànic és bona o molt bona, el 48% la qualifica de “regular”, i el 19% com a “dolenta” o “molt dolenta”.

Ara bé, tan sols el 2% dels valencians assegura que l’executiu valencià està resolent els problemes de la gent. 6 de cada 10 consideren que ho està intentant, però necessita més recursos o temps, enfront del 33% que creu que el Botànic no sap resoldre els problemes.

Espanya tracta pitjor a la Comunitat que a altres

Segons el Baròmetre 2017, el 46% de la població assegura que el Govern d’Espanya tracta pitjor a la Comunitat Valenciana que a altres, mentre que un altre 46% creu que la tracta de forma similar. Reveladora la dada: tan sols el 2% recolza que el Govern té millor tracte cap al nostre territori.

“Gran acceptació de les polítiques del Botànic”

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha fet una valoració positiva dels resultats. Des de Compromís es posa en relleu que en tots els indicadors, el govern del Botànic supera al govern central; i la situació política i econòmica valenciana està millor valorada que l’espanyola, tant en l’actualitat com en la percepció per al futur.

El que està directament relacionat amb la bona valoració que tenen les mesures concretes que està duent a terme el Consell del Botànic, entre les quals destaquen segons la ciutadania: Xarxa Llibres, l’eliminació de copagaments, les escoles de 0-3 anys, la universalització de la sanitat pública i el pacte valencià contra la violència masclista.

“Totes aquestes polítiques formen part del gran esforç que està fent el Consell per a millorar la vida de les persones, malgrat la falta de recursos. Els diners que abans anaven a mangarrufes i corrupció, ara es dediquen a intentar solucionar les principals preocupacions de la ciutadania”, ha conclòs Ferri.

“Els ciutadans han tornat a confiar en el Consell”

La portaveu adjunta dels socialistes en les Corts Valencianes, Ana Barceló, ha destacat que “per primera vegada des de 2009 la valoració dels valencians i valencianes del Consell és positiva”. Per a Barceló, les dades reflecteixen que “hem superat la hipoteca reputacional i davant la gestió del Govern de Ximo Puig els ciutadans han tornat a confiar en el Govern valencià”.

La diputada socialista ha assenyalat que es tracta d’una radiografia “molt positiva” de la política valenciana doncs “és la millor percepció que es detecta des de 2007 a la Comunitat i que contrasta amb la percepció que els enquestats tenen de la política en la resta d’Espanya, on és dolenta”. “S’ha retornat l’estabilitat, s’ha restablit la confiança i s’està impulsant el diàleg en tots els àmbits i açò ho perceben els ciutadans”, ha assenyalat Barceló.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris