25n
25N
25N

804 propostes ciutadanes de DecidimVLC passen a la fase de viabilitat

14.246 persones participen en aquesta fase, un 36% més que l’any passat, emetent més de 50.000 suports

Xisco Navarro

804 propostes ciutadanes de DecidimVLC passen a la fase de viabilitat

Finalitza la fase propositiva dels pressupostos participatius DecidimVLC, organitzats per la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal de l’Ajuntament de València, que ha sigut tot un èxit, arribant a doblar la participació de les anteriors edicions.

Així, de les 1.283 propostes ciutadanes, 804 han passat a la fase d’estudi de viabilitat tècnica. D’aquest nombre de propostes, 34 el fan directament en haver sorgit per unanimitat en els grups de treball de les Juntes Municipals de Districte, mentre que la resta el fan en haver aconseguit els 30 suports necessaris (15 per als pobles de València).

La regidora de participació ciutadana, Elisa Valía, ha presentat, hui, en roda de premsa, les principals conclusions de les dues primeres fases concloses en l’equador del procés. En total, s’han emés 50.616 suports a propostes, un 50% més que en l’edició anterior i el triple que en l’edició de 2018-2019. A més, en només tres setmanes des de l’inici del procés, la pàgina web ha registrat 102.102 visites, amb un trànsit mitjà superior a les 4.000 visites diàries.

Així mateix, en la fase de recollida de suports, conclosa aquest dilluns, han participat un total de 14.246 persones, un 36% més que la passada edició, i més del triple si el comparem amb l’última edició de projectes de districtes i pobles com l’actual celebrada en 2018-2019.

Valía ha qualificat aquestes dades com “un èxit col·lectiu”, i una mostra del potencial d’aquesta eina. “A diferència d’altres grans ciutats que han aparcat els processos de pressupostos participatius, València va decidir seguir avant en un context de crisi sanitària, econòmica i social com el que vivim. I, segons les dades de participació, va encertar en la decisió. Vam entendre que en aquests moments era més important que mai la implicació de la ciutadania en les decisions que afecten la seua realitat més pròxima, permetent que proposen i voten les inversions a realitzar en els seus barris i pobles i que poden contribuir a millorar la seua qualitat de vida”.

Per a la regidora de participació ciutadana “és molt ressenyable que la majoria de les propostes presentades i secundades promoguen el disseny d’una ciutat a escala humana, més habitable, més verda, amb més espais públics i de convivència per a ser gaudits, propostes que estan en línia amb els principals eixos d’actuació de l’Ajuntament i dels Acords per a la Recuperació i la Reconstrucció de les diferents Administracions”.

Des d’ara i fins al mes de febrer, s’estudiarà la viabilitat tècnica, jurídica i pressupostària, per part els serveis tècnics municipals, de les 804 propostes ciutadanes. Després d’aquest estudi, les propostes viables passaran a la fase final de votació ciutadana, que se celebrarà entre l’11 al 28 de febrer de 2021, data en la qual s’iniciarà l’execució de les obres seleccionades.

BALANÇ DECIDIMVLC

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + tretze =