25n
25N
25N

Unes 80 persones participen en Espanta la Por! a la Biblioteca de Quart de Poblet

La Biblioteca Enric Valor acull tallers de dibuix, contacontes i jocs amb motiu de Tots els Sants

Unes 80 persones participen en Espanta la Por! a la Biblioteca de Quart de Poblet
04/11/2019 -

La Biblioteca Pública Municipal Enric Valor de Quart de Poblet ha acollit durant els dies 28, 29 i 30 d’octubre la iniciativa Espanta la Por!, amb la qual es pretén fomentar la lectura mentre es donen a conéixer personatges tradicionals de valencians. Una iniciativa que va resultar tot un èxit, amb al voltant de 80 persones participants, entre xiquets, xiquetes i majors.

Així, durant els tres dies s’han dut a terme a la biblioteca tota mena d’activitats amb l’objectiu de donar a conéixer al públic assistent els personatges de terror tradicionals del folklore valencià amb motiu de la festivitat de Tots els Sants. Per a això, els més xicotets i xicotetes han realitzat un taller de dibuix, en el qual han pintat caretes i marcapàgines, i amb el qual han descobert alguns monstres típics de l’imaginari popular valencià com a l’Home del Sac, el Butoni i la Tarasca.

A més, la vespra de Tots els Sants, el contacontes Vicent Cortés, amb els seus Contes de Por Valencians, va aconseguir hipnotitzar a totes els i les assistents, sent una de les activitats amb major audiència. Aqueix mateix dia, xiquets, xiquetes i majors van gaudir conjuntament amb el joc de taula d’Espanta la por!, amb el qual van continuar descobrint personatges terrorífics i llegendes de por valencianes a través de divertides proves i preguntes.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Museu Valencià d’Etnologia, en col·laboració amb la Subdirecció General del LLibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana i del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), s’emmarca dins de la campanya “Llegim, llegim, llegim” i cerca també motivar la recopilació, anàlisi, adaptacions i noves edicions d’aquesta mena de “rondalles” i llegendes, propiciant la recopilació local d’aquestes, sense oblidar la memòria oral i, per descomptat, la promoció de l’ús de les biblioteques.

Es tracta d’una de les nombroses activitats organitzades des de la biblioteca municipal, com el club de lectura fàcil o les visites guiades a col·lectius i col·legis.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

mercat medieval ontinyent