25n
25N
25N

80 persones han participat en el projecte 'Dansa i arts inclusives'

80 persones han participat en el projecte 'Dansa i arts inclusives'
17/01/2019 -

Fins a un total de 80 persones han participat, a València, durant tot un any en un projecte, a través del qual persones amb diversitat funcional han pogut realitzar intercanvis culturals i artístics, a través de l’oci i la participació, desenvolupant les seues capacitats des d’una dimensió creativa. Es tracta del projecte «Dansa i arts inclusives», que ara es reprén per un període d’un altre any, i serà finançat per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

«Amb aquest projecte, dut a terme per l’entitat La Paulatina Associació, volem millorar l’accés a la cultura i a l’oci de col·lectius en risc d’exclusió, sensibilitzar la societat valenciana i generar cohesió social intercomunitària. La idea parteix del buit detectat en projectes de qualitat que permeten a les persones amb diversitat funcional desenvolupar la seua creativitat de forma lliure i autònoma», ha explicat la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano.

Durant dotze mesos, els i les participants treballaran diferents tècniques artístiques com són la dansa, les arts plàstiques i la tècnica vocal. El projecte va dirigit a xiquets i xiquetes, persones majors i persones amb diversitat funcional entre les quals es troben persones amb malalties rares, autisme, síndrome de Down i persones cegues.

Un segon col·lectiu inclou persones que col·laboren en els espectacles i altres activitats invitades a participar en les sessions obertes. La proposta i metodologia inclusiva estarà dirigida per Gema Gisbert, acompanyada d’un equip de cinc dones més que col·laboren i coordinen les activitats i amb formació en dansa i projectes socials.

Les activitats que duran a terme són formació en dansa contemporània, dibuix i pintura, tècnica vocal, taller de creació en dansa, portes obertes, presentació de llibres, debats oberts sobre inclusió, exposicions de pintura, mostra de creació de dansa en espais públics i sessions individuals de dansa d’adaptació al grup.

El centre triat per dur endavant totes les activitats ha sigut el Centre Caterina que duu a terme un treball d’inclusió estimulant determinades habilitats de les persones amb diversitat funcional. Ho fa acostant-les al procés creatiu i a altres activitats que, per a moltes d’elles, estarien fora del seu abast. El 70% de les participants han sigut dones.

L’activitat és una de les beneficiàries de les ajudes per al desenvolupament de projectes d’Intervenció en l’Àmbit d’Acció Social 2018 de l’Ajuntament de València. El projecte va quedar entre les 70 primeres puntuacions, corresponent-li un import de 9.496 € per a la seua execució en el 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dos =

escalante
Informacion coronavirus
el puig
Informacion coronavirus