25n
25N
25N

Més de 80 milions d'euros, la inversió de la Generalitat a l'operació Ruta de la Seda

La Generalitat Valenciana ha signat 63 contractes per un import de més de 81,7 milions d’euros per a la compra de material sanitari

Més de 80 milions d'euros, la inversió de la Generalitat a l'operació Ruta de la Seda
19/05/2020 -

En aquesta crisi sanitària, des de la Generalitat Valenciana s’ha realitzat una inversió important per a la compra de material sanitari. De fet, la comissionada de Presidència de la Generalitat ha signat un total de 63 contractes, per import de més de 81,7 milions d’euros, per a la compra i gestió de subministraments a empreses tant internacionals, com a nacionals.

D’aquesta manera, gràcies a aquesta inversió tan necessària per a combatre la Covid-19, la Comunitat Valenciana rebrà quasi mil tones de material de protecció, que s’ha traduït en 30 milions i mig de mascaretes, 30 milions de guants, un milió i mig de bussos, 700.000 ulleres de protecció, 534 respiradors, 20.000 termòmetres d’infrarojos, 600.000 bates, 100.000 tests ràpids, un milió i mig de capells, cinc milions de cobresabates i 10.000 fundes per a persones difuntes a causa del coronavirus.

Un subministrament molt significatiu de material sanitària que s’ha emmarcat dins del que s’ha conegut com l’operació Ruta de la Seda. I és que després de rebre els carregaments, sempre s’ha posat en marxa un protocol de distribució del material amb l’objectiu de proveir, en el menor temps possible, a hospitals i residències, però també als ajuntaments, que han sigut els encarregats de repartir-lo entre els col·lectius més vulnerables i més exposats a la Covid-19.

En aquest sentit, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament i comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació de subministraments enfront de la Covid-19, María José Mira, ha explicat en Les Corts que “s’ha treballat sota una enorme pressió perquè les previsions de l’estat d’alarma, decretat pel Govern central, s’havien desbordat, i els i les professionals necessitaven més material específic”. Per aquest motiu, ha advocat per garantir una reserva de material sanitari davant la possibilitat de nous rebrots del virus.

L’operació Ruta de la Seda no ha arribat a la seua fi, i encara falta més material per rebre. Sense anar més lluny, ahir aterraven els avions 23 i 24 procedents de la Xina. Entre el carregament s’han comptabilitzat 700.000 guants, 10.000 bates i 90.000 mascaretes FPP2.

La Comunitat Valenciana continua invertint per a combatre aquesta pandèmia. I és que a més dels més de 80 milions destinats a la Ruta de la Seda, des de la Generalitat també s’ha dut a terme una important inversió en innovació i investigació amb el finançament de 41 projectes que aportaran mesures per a garantir la seguretat de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 7 =