25n
Orgull
Orgull

El 80% dels casos detectats per l'Institut Valencià de Patologia són de la soca britànica

El 80% dels casos detectats per l'Institut Valencià de Patologia són de la soca britànica
13/05/2021 -

El 80% dels casos detectats per l’Institut Valencià de Patologia (IVP) en l’últim mes corresponen a la soca britànica i el 20 per cent restant a la soca original, segons ha informat la Universitat Catòlica de València (UCV).

L’IVP ha començat a estudiar la circulació de variants de SARS-CoV 2 d’interés per a la salut pública gràcies a la implementació d’un nou kit per a la seua detecció, que s’utilitza de manera rutinària per a tindre coneixement real de les soques, i els resultats dels quals es reporten a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El director de l’Institut Valencià de Patologia, José Ángel García, ha afirmat que “amb la implementació d’aquesta nova tecnologia, l’IVP posa en pràctica les recomanacions dels experts en la gestió de la pandèmia i assumeix les recomanacions de la Conselleria de Sanitat per a donar un servei de qualitat”.

En aquest sentit, García ha afegit que “la informació obtinguda en aquest estudi redundarà en benefici de la societat, ja que servirà per a conéixer el perfil epidemiològic de la SARS-COV2, i, d’eixa forma, ajudar a escometre més ràpidament i de forma més eficient decisions que reduïsquen riscos en la població”.

Des que va rebre l’acreditació oficial com a centre diagnòstic de microbiologia, l’agost passat, l’Institut Valencià de Patologia ha realitzat més de 30.000 test PCR i 2.030 serologies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + set =