caixa popular

Les dones reivindiquen una societat més igualitària

La manifestació començarà a les 18.30 hores des dels Jardins del Parterre

Les dones reivindiquen una societat més igualitària
08/03/2018 -

Hui, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La desigualtat salarial, la discriminació laboral i la violència masclista seran alguns dels principals aspectes que centenars de dones denunciaran en la manifestació convocada per a aquesta vesprada, que començarà a les 18.30 hores des dels Jardins del Parterre. Un total de 41 països estan convocats a una vaga que serà de les més multitudinàries de la història, ja que des de les administracions públiques han apostat per una acció més transformadora, que passa pel suport massiu a aquesta vaga.

Així, encara que els aturs de dues hores estan convocats de 11.00 a 13.00 hores, i de 16.00 a 18.00 hores, la veritat és que des dels sindicats s’anima a participar a tothom perquè la ‘desigualtat de la dona concerneix tota la societat’. No obstant això, el suport més representatiu d’enguany ho han dut a terme des del Govern Valencià, que ja han anunciat que des del Consistori, la Diputació Valenciana i el Consell secundaran la vaga organitzada pel moviment feminista.

En aquest sentit, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat que ‘encara cobrem de mitjana un 25 per cent menys que els homes, la qual cosa significa que a partir de setembre les dones treballarien gratis’. Així mateix, Oltra ha afegit que ‘les desigualtats encara perviuen en la nostra societat, i la violència contra les dones és l’expressió més dramàtica’. Una violència que es manifesta també en l’assetjament laboral o sexual.

D’aquesta manera, des de les institucions públiques no solament s’ha facilitat als treballadors l’opció de sumar-se als aturs previstos, sinó que a més, en la Taula General de Negociació, es va aprovar destinar els diners descomptats als treballadors que secunden l’atur a polítiques de lluita contra la violència masclista i a polítiques d’igualtat.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + tretze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris