25n
Orgull
Orgull

77 municipis reben 2 milions d'euros en ajudes per catàstrofes naturals

arxiu

77 municipis reben 2 milions d'euros en ajudes per catàstrofes naturals
16/07/2021 -

El Consell ha aprovat tres decrets que regulen la concessió d’ajudes a 77 municipis per valor de més de dos milions d’euros per a pal·liar els danys ocasionats per les intenses pluges i el temporal marítim de novembre de 2018 i abril de 2019 i l’incendi forestal de Beneixama de 2019.

El muntant per a pal·liar els efectes de l’incendi de Beneixama, que va arrasar 900 hectàrees i va obligar a evacuar a 84 persones el juliol de 2019, s’eleva a 439.400 euros. Es destinaran, principalment, a sufragar les reparacions dels danys produïts en béns i infraestructures de titularitat municipal i els provocats en instal·lacions agràries com a ruscos, cultius de regadiu i granges.

D’altra banda, es concedeixen ajudes per un valor de 767.000 euros a una trentena de municipis afectats pel temporal marítim i de pluja que va assotar a la Comunitat Valenciana entre el 18 i 22 d’abril de 2019, quan es van acumular fins a 100 litres de pluja per metre quadrat en 24 hores en molts d’aquests municipis.

Les ajudes es destinaran a sufragar la reparació de danys provocats per les inundacions en infraestructures, béns públics, naturals, edificis, mobiliari i estris; a més de les despeses extraordinàries que els ajuntaments van haver de realitzar amb motiu dels efectes immediats del temporal.

Finalment, 46 ajuntaments de dotze comarques valencianes es beneficiaran dels 943.400 euros destinats a pal·liar els efectes del temporal de pluja que va arribar a descarregar fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores entre el 14 i 19 de novembre de 2018. Les ajudes serviran perquè aquests municipis cobrisquen les despeses en millores en les infraestructures danyades, béns públics, edificis i estris personals.

Els municipis que rebran aquestes ajudes per a pal·liar els efectes dels dos temporals de pluja es troben, principalment, a les comarques de la Safor, de la Ribera, de la Vall d’Albaida, de l’Horta, dels Serrans o del Racó d’Ademuz, a la província de València. A Alacant, de les comarques de la Vega Baixa i la Marina Alta i a Castelló, de l’Alcalatén, la Plana Baixa i Alt Millars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =