25n
25N
25N

El Govern assigna 759 milions del fons de finançament a la Comunitat Valenciana per al quart trimestre

El Govern assigna 759 milions del fons de finançament a la Comunitat Valenciana per al quart trimestre
25/09/2020 -

El Govern, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, ha acordat assignar a la Comunitat Valenciana 759 milions d’euros per al quart trimestre de 2020 amb càrrec al fons de finançament de les comunitats autònomes.

La quantitat assignada per al conjunt de les autonomies és de 4.633,42 milions d’euros. En concret, es destinen 3.008,57 milions d’euros al compartiment Facilitat Financera (FF) i 1.624,85 milions d’euros al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

La Comunitat percebrà amb càrrec al FLA 759,09 milions d’euros, la qual cosa suposa el 16,38% del total del fons de finançament de les comunitats autònomes, ha explicat la Delegació del Govern en un comunicat.

Les regions que reuneixen els requisits exigits per a acollir-se al compartiment de Facilitat Financera són Aragó, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia i La Rioja. Les comunitats d’Andalusia, Múrcia i Comunitat Valenciana es finançaran en 2020 a través del FLA.

Les altres comunitats (Astúries, Madrid, País Basc i Navarra) no han sol·licitat en aquest trimestre finançament amb càrrec al Fons de Finançament 2020.

En el conjunt de 2020, el repartiment efectuat a través dels fons de finançament de les comunitats ascendeix a 31.706,09 milions d’euros. A més, el passat 14 de maig es va aprovar l’assignació de 4.152 milions addicionals per a atendre les desviacions de l’objectiu de dèficit de 2019, pendents de finançar (el denominat Extra FLA).

D’aquesta manera, amb aquest acord, els territoris rebran 35.858,09 milions d’euros procedents dels mecanismes extraordinaris de liquiditat fins al final de 2020. D’ells, la Comunitat Valenciana rep 7.657,55 milions d’euros.

La delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, ha destacat “el compromís del Govern amb les comunitats, en general, i amb la Comunitat Valenciana en particular en aportar liquiditat al nostre territori a molt baix cost, fins i tot en moments difícils derivats de la crisi sanitària provocada per la Covid-19”.

Les comunitats autònomes s’estan beneficiant dels 16.000 milions del Fons Covid-19, dels quals ja s’ha fet efectiu el pagament de dos trams per import de 8.000 milions. Amb aquesta transferència les comunitats han rebut ja la meitat d’aquest fons no reembossable aprovat pel Govern per a combatre la pandèmia.

A més, s’han aprovat els lliuraments a compte de 2020 sense que s’haja aprovat un avantprojecte de Pressupostos i l’actualització s’ha fet sense incloure en el càlcul la caiguda d’ingressos derivada de la pandèmia.

D’aquesta manera, les comunitats autònomes rebran aquest exercici 7.907 milions més que l’any anterior pel sistema de finançament. També s’han repartit altres recursos com el Fons Social Extraordinari.

En total, en transferències directes –sense incloure els préstecs dels mecanismes extraordinaris de liquiditat–, el Govern ha facilitat a les comunitats autònomes 24.532 milions d’euros més que el passat exercici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =