Quasi 7.000 escolars de València s'han format en diversitat i igualtat en 315 tallers

Guardar

1104 Tallers Igualtat (2)(1)
1104 Tallers Igualtat (2)(1)

L'Ajuntament de València ha impartit 315 tallers d'igualtat i diversitat i contra la violència de gènere en els centres escolars de la ciutat des de l'inici del curs 2020-2021. Als 315 tallers han assistit 6.755 alumnes. També l'Espai Dones i Igualtat i la Unitat d'Igualtat del Marítim han realitzat tallers per a adults, en els quals han participat 592 persones. La regidora d'Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha fet balanç de les distintes activitats, que busquen prevenir la violència contra les dones i fomentar la igualtat.

Lucía Beamud ha afirmat que "des de la Regidoria d'Igualtat tenim molt clar que l'escola és un dels contextos de socialització més important i a través de les dinàmiques escolars es transmeten moltes vegades xicotetes violències de les quals cal prendre consciència, i identificar com passen per poder canviar-les. Actuar prompte evitarà que després, en una etapa més adulta, es reproduïsquen casos que haurem de lamentar; per això des de l'Ajuntament estem oferint gratuïtament cursos en igualtat a una gran quantitat de centres educatius de la ciutat. Els tallers tenen com a objectiu construir un món basat en la igualtat i la no-violència".

Així, l'Ajuntament ha impartit 29 tallers d'educació afectiva-sexual i igualtat a un total de 378 escolars, 90 tallers de prevenció de violència de gènere a 2.015 alumnes, 40 tallers de "No és No" per a la prevenció d'agressions sexuals a 922 estudiants i 156 tallers de diversitat sexual, familiar i de gènere a 3.440 joves. Aquests tallers s'ofereixen gratuïtament a tots els centres escolars de la ciutat i, per sol·licitar-los, només cal que les direccions dels centres es posen en contacte amb el consistori.

D'altra banda, tant l'Espai Dones i Igualtat com la Unitat d'Igualtat del Marítim han impartit tallers d'empoderament, autoestima i sororitat en els que han participat un total de 592 persones durant el 2020. Concretament, s'han impartit tallers d'autoestima, mindfulness, sexualitat, empoderament a través de la dansa, autoestima per a víctimes de la violència de gènere i risoteràpia.

Des de l'aparició de la pandèmia els cursos s'han adaptat a les mesures del protocol de seguretat. El nombre de dones participants s'ha reduït per respectar la distància de seguretat d'1,5 metres, s'ha instaurat la mascareta obligatòria i es realitzen en espais amb bona ventilació.

Destacats