25n
25N
25N

Catalá (PP): "El 70% de les mesures acordades al Pacte per la Reconstrucció no s'han complit"

Els partits de l’oposició han proposat plans d’acció per a millorar la ciutat en els pròxims mesos i ajudar els sectors més afectats per la pandèmia

Catalá (PP): "El 70% de les mesures acordades al Pacte per la Reconstrucció no s'han complit"
21/10/2020 -

La portaveu del PP, María José Catalá, ha titllat el discurs de l’alcalde de València, Joan Ribó, de “pura façana”. Així ho ha afirmat al Debat sobre l’Estat de la Ciutat on ha demanat que es torne a crear una comissió per a la reconstrucció per a fer front a aquesta segona ona de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, la líder de l’oposició ha recordat que “el 70% de les mesures, que es van acordar en el Pacte per la Reconstrucció, no s’han complit”. Així, ha aclarit que encara que “hem arribat a grans acords, cal complir-los“.

En aquest sentit, Catalá ha demanat unir forces per a exigir a la Generalitat Valenciana que reforce l’atenció sanitària, però també ha instat a l’alcalde a reforçar els “serveis municipals essencials, distribuir mascaretes a les persones amb més dificultats econòmiques i fer proves PCR als barris més afectats pel virus segons els indicadors que marquen les anàlisis de les aigües residuals”.

En total, el PP ha presentat 100 propostes per a impulsar la reactivació econòmica de la ciutat, fer front a la pobresa i millorar l’atenció social i sanitària. Tampoc s’ha oblidat de la necessitat d’incrementar els esforços per a la creació d’ocupació perquè, com ha recordat, “més de 65.000 valencians i valencianes estan buscant ocupació, i molts d’ells des de fa més d’un any”.

Així, Catalá ha lamentat que “València tinga el pitjor alcalde en el pitjor moment, un alcalde de mitja jornada, gestionant la pitjor crisi sanitària, social i econòmica de la història recent de la nostra ciutat”.

Per part seua, el portaveu de Ciudadanos, Fernando Giner, ha proposat quatre plans d’execució que van en la línia de la recuperació del centre de la ciutat amb ajudes als comerciants i hostalers i, així, “salvar el Nadal”; un pla de xoc verd reforçant la poda d’arbres; millorar la mobilitat de la ciutat amb el reforç del transport públic i la reordenació de l’espai públic; i, finalment, la creació d’un pla de barris que els dote dels serveis necessaris.

Per això, Giner ha donat tres receptes per a poder dur a terme aquests projectes: no apujar impostos, la col·laboració publicoprivada i la cohesió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =