25n
25N
25N

El 63% dels valencians ix de bars totes les setmanes, un 5% d'ells diàriament

EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO SIGÜENZA

El 63% dels valencians ix de bars totes les setmanes, un 5% d'ells diàriament
18/07/2019 -

El 63 per cent dels valencians ix de bars totes les setmanes, un 5% d’ells diàriament, segons una enquesta realitzada per Madison Market Research, amb la col·laboració de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències d’Alimentació (SEDCA). La xifra se situa per davall de la mitjana nacional, que reflecteix que el 75% dels espanyols ix de bars totes les setmanes, un 7% d’ells diàriament.

El document reflecteix els millors consells per a menjar i tapear de forma saludable, en hostaleria, durant els cinc moments clau d’alimentació del dia. El recent Informe del Consum Alimentari a Espanya 2018 del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, revela que la despesa en aliments, begudes i aperitius fora de la llar va ascendir a 34.539,32 milions d’euros, la qual cosa equival a prop de 16.432,2 milions de consumicions en hostaleria.

Segons ha assenyalat SEDCA en un comunicat, en l’actualitat, els horaris laborals i el ritme de vida provoquen, “per falta de temps”, una “inadequada alimentació i el no poder menjar a casa entre setmana”. De fet, el 40 per cent dels espanyols pensa que menjar o sopar fora és motiu d’un “empitjorament de salut i una mala alimentació”.

No obstant això, segons afig, esmorzar en restaurants o bars “no té per què estar renyit amb portar una alimentació saludable, sempre que s’opte per aliments sans, frescos i equilibrats”.
Els principals motius pels quals la gran majoria de les persones decideix menjar fora de casa són la comoditat i l’oci.

“MANTINDRE’S ACTIU”

Un dels primers consells aportats en el document és anar caminant, en la mesura que siga possible, a l’establiment desitjat.
Jesús Román Martínez, professor de la Universitat Complutense de Madrid i president del Comité científic de SEDCA subratlla la importància de “mantindre’s actiu, i l’anar caminant als restaurants és una manera de cremar les calories ingerides”.

En general, la SEDCA aconsella elaboracions a la planxa, al vapor, cuites o enfornades, i la predominança de les verdures i hortalisses en els nostres plats principals. Si el que realment ens agrada és tapear a mitjan matí, existeixen moltes tapes baixes en calories i saludables, com els adobats, el pernil i el gaspatxo.

Per a beure, la SEDCA recomana optar per l’aigua o, qui així ho desitge, “per begudes baixes en calories com la cervesa tradicional i sense alcohol”. De fet, la Comunitat Valenciana es troba entre les comunitats autònomes on la cervesa tradicional és la beguda més consumida en l’esmorzar. Segons l’enquesta de Madison Market Research, aquesta beguda, després de l’aigua, l’opció preferida pel 51,8% dels espanyols. En concret, un 43,2% es decanta per la de tipus tradicional i un 10,7 per cent la demana sense alcohol.

Els experts aconsellen fer esport en conjunt per a “guanyar-se” el picotege posterior sense tindre remordiments. “Prendre unes tapes a la vesprada, en el menjar o en el sopar, no és un problema i no té per què donar-nos remordiments si ho fem bé, i per a això hem de triar bé en funció de les nostres característiques personals, l’activitat física que realitzem, etc”, ha indicat Jesús Román Martínez.

Els sopars solen ser més copioses del que deurien, ja que, segons l’enquesta realitzada, la gran majoria dels espanyols sol acudir al fast food. La SEDCA recomana que l’últim menjar del dia ha de ser la més lleugera i aconsella “preparacions lleugeres a base de verdures, hortalisses, mariscos, carns baixes en greix i peixos”, ha recalcat Antonio Luis Villarino, president de la SEDCA.

“EQUILIBRI”

A més, ha afegit que “l’important, és fer un equilibri entre menjar i sopar o entre mitjana demà i mitjana tard, perquè al final de la jornada, el nombre de calories i nutrients presos siguen els correctes en cada cas”. Segons el professor Antonio Luis Villarino, “l’objectiu d’aquest document és crear una sèrie de consells per a conscienciar a les persones que realment fora de casa es pot menjar d’una manera sana i acceptable”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020