25n
25N
25N

Més de 61.000 euros invertits en la neteja de l'Albufera

Més de 61.000 euros invertits en la neteja de l'Albufera
18/01/2019 -

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha anunciat que l’Ajuntament de València ha invertit en l’any 2018 un total de 61.028 euros en el servici de neteja, dragat i conservació de vores, canals i séquies de l’Albufera de València, dins del contracte plurianual de tres anys que es va formalitzar el passat mes d’octubre. Especialment important és l’actuació de dragat que ja s’ha realitzat al port del Saler.

Concretament, els treballs de dragatge del port del Saler han aconseguit extraure 4.200 m2 de sediment, amb una cota d’excavació d’entre 1,2 i 1,4 metres de profunditat. L’actuació ha inclòs, a més del dragatge pròpiament dit, els treballs de preparació de la zona provisional d’apilament, accessos a la càrrega i transport del sediment des de la zona d’extracció fins a la zona d’apilament, l’arrencat de rizoma i el triturat d’espècies invasores, així com la càrrega i el transport final a un abocador autoritzat. El cost de tot plegat ha sigut de 37.831,24 euros. «Aquesta actuació havia sigut demandada des de feia molts anys pels usuaris del port del Saler, que ara, per fi, han vist com des de l’Ajuntament s’han atés les seues reivindicacions», ha declarat Campillo.

Una altra actuació duta a terme al port del Saler ha sigut el desbrossament d’una superfície total de 7.369,27 m2 i que ha tingut un cost de 3.514,16 euros. A més, s’ha realitzat, amb maquinària terrestre, la neteja amb retirada de sediment i material procedent de la pesca (escates) del tram de canal davant de la zona de descàrrega de la llotja de la Comunitat de Pescadors del Palmar.

D’altra banda, s’han invertit 5.336,10 euros en els treballs d’obertura de les goles del Pujol i del Perellonet, el que ha suposat un total de 105 hores de treball en aquestes actuacions.

El manteniment de les motes en bon estat, reparant forats i ensorraments, per tal de garantir el major grau d’estanquitat possible resulta imprescindible des del punt de vista agronòmic. «Des de l’equip de govern de Joan Ribó considerem indispensable realitzar treballs regulars de manteniment, ambientalment correctes, per tal de garantir un bon estat de conservació tant de les infraestructures de cultiu, com dels cursos d’aigua i dels hàbitats naturals que depenen d’ells. Aquest equip de Govern fes un pas importantíssim en la conservació del nostre parc natural en comptar amb un servici dotat amb els recursos materials necessaris per a realitzar aquestes tasques», ha dit el regidor Campillo.

I és que, aquests treballs no s’havien abordat des del 2011, fins que en 2016, any en el qual es van poder realitzar 2.100 metres de reforç de motes i 21.000 m2 de desbrossament, es va reactivar l’aposta per les tasques de conservació i manteniment de l’Albufera.

Durant el 2017, es va actuar sobre un total de 8.500 metres de canals, realitzant feines de neteja, dragatge i reforç de motes als tancats de l’Alcatí, Genovés, Flores, Noira, de la Sardina, de l’Estell, Camot, de la Pipa, del Racó de l’Olla, dels Pescadors; tancats de l’àmbit de la comunitat de regants de la séquia de l’Or, Port de ponent del Palmar, séquia de Malta en zona de l’entreforc, portet de pescadors de la gola del Pujol i els rastres dels tancats de la Foia, del Rorro i de la Ratlla.

Així mateix, s’ha actuat sobre algunes espècies de plantes amb elevada capacitat invasora, eliminat aproximadament 550 m2 de canya vera (Arundo donax) a la séquia vella del Palmar i s’han netejat aproximadament 5.000 m2 al carreró de Sueca envaïts per Ludwigia grandiflora.

«Amb aquest contracte de manteniment de motes i canals de l’Albufera, estem donant també per complit un compromís adquirit amb els llauradors -l’últim d’ells en l’Assemblea General de la Junta de Desaigüe, formada íntegrament per llauradors- i els barquers del parc natural, que han reclamat des de fa molts anys un correcte manteniment», ha declarat Sergi Campillo.

Entre els treballs previstos per al 2019 hi ha el dragatge de les carreres i rastres de la frontera amb Silla, com són els rastres del Pasiego, del motor dels Uisos, del sequiol del Barranquet, del motor de Mustieles, del sequiol de la Font Nova, del motor de la Vega, del sequiol del Port de Silla i del motor de la Torreta Ampla. Finalment, també es farà el dragatge del ‘Portet’ d’ús de la Comunitat de Pescadors del Palmar situat al costat de la gola del Pujol. «I continuarem fent treballs en altres zones de l’Albufera, dialogant amb els llauradors, pescadors i barquers de l’Albufera, així com amb les alcaldies dels pobles del Sud», ha declarat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

bombers