caixa popular

60 anys de la Gran Riuà de València

El 14 d’octubre de 1957, el riu Túria es va desbordar causant al voltant de 81 morts

60 anys de la Gran Riuà de València
14/10/2017 -

La Gran Riuada de València, coneguda popularment com la ‘riuà’, compleix hui, 14 d’octubre, 60 anys. Una data trista en la qual es rememora una de les pitjors tragèdies per als veïns de la ciutat de València, que no solament va causar innombrables danys materials, sinó que a més va deixar al voltant de 81 morts a causa de la inundació.

Les fortes pluges van començar l’11 d’octubre de 1957. No obstant això, amb el pas dels dies, les precipitacions es van anar intensificant. Finalment, va ser el 14 d’octubre de 1957 quan el riu Túria, que travessava la ciutat, va arribar al seu límit de capacitat, i es va produir el desbordament, que va inundar els carrers de la ciutat. Només alguns dels barris més elevats es van lliurar de l’aigua, però aquest terrible desastre va afectar centenars de valencians, però també a nombrosos veïns d’altres municipis valencians.

Arran d’aquest tràgic dia, que roman en la memòria dels veïns de València, des de les institucions es van dur a terme diferents mesures preventives, amb l’objectiu d’evitar que aquest episodi tornara a repetir-se. Així, es va dur a terme una remodelació de la ciutat, amb la construcció del nou llit del riu Túria, així com el pantà de Loriguilla. Actualment, l’antic llit del riu és un dels llocs més transitats, convertint-se en el lloc preferit per a practicar esport, però també en el pulmó verd de València.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats