25n
Orgull
Orgull

Emergència Climàtica destina 589.000 euros al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d'incendis forestals

Emergència Climàtica destina 589.000 euros al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d'incendis forestals
22/06/2021 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina 589.000 euros al desenvolupament del voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució de la convocatòria destinada a la realització d’activitats de vigilància, control i seguiment i campanyes en diferents espais forestals de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu de les ajudes és, a més, dur a terme campanyes de sensibilització, educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals, a través d’accions dirigides a la informació, al control del compliment de les diferents normatives aplicables, a la vigilància dissuasiva i a l’aplicació de programes d’educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del mitjà forestal.

Un total de 105 ajuntaments i entitats de la Comunitat Valenciana, que fan tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, es beneficiaran d’aquestes ajudes.

El director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín, ha assenyalat que “això suposa un augment de més del 25% de beneficiaris respecte de 2020”.

Els diferents beneficiaris iniciaran aquestes tasques al llarg del mes de juny i finalitzaran al setembre, depenent del projecte de voluntariat ambiental presentat davant la Conselleria.

Diego Marín ha destacat “l’important esforç que ha dut a terme la Conselleria d’Emergència Climàtica, ja que s’ha realitzat una instrucció expressa dels expedients, en només 3 mesos entre la convocatòria de l’ajuda i la resolució de concessió, amb la finalitat que les entitats beneficiàries puguen iniciar aquestes tasques de voluntariat en el moment òptim i amb una major seguretat econòmica i jurídica”.

Aquestes tasques seran supervisades pels tècnics de prevenció d’incendis de les direccions territorials i pel col·lectiu d’agents mediambientals.

Ajuntaments i entitats beneficiaris

Entre les entitats o col·lectius beneficiaris es troben la Creu Roja Espanyola, ACIF Alcoi, ADENE Enguera, o ajuntaments com els de Xàbia, Alcoi, Ontinyent, Crevillent, Llutxent o Alzira entre altres.

Aquestes ajudes al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals es troben englobades dins de l”Estratègia Mosaic’ desenvolupada per la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals i basada en els pilars de planificació, prevenció, innovació i gestió.

Marín ha subratllat “l’important esforç tècnic i humà que s’està duent a terme tant des de la Conselleria d’Emergència Climàtica, com dels ajuntaments, per a l’aprovació dels Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF)”.

“En el marc de planificació d’aquesta estratègia, l’execució de les actuacions contingudes en els PLPIF serà el següent pas per a abordar la prevenció activa en matèria d’incendis forestals”, ha explicat.

És important ressaltar que en el marc de planificació de l”Estratègia Mosaic’ la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, està elaborant tres noves ordres d’ajudes per al foment d’alternatives a la crema de restes agrícoles, per a l’execució dels plans locals de prevenció d’incendis forestals aprovats i per al control de la vegetació natural mitjançant l’aprofitament ramader en extensiu en zones estratègiques lligades a la prevenció d’incendis forestals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dotze =