25n
25N
25N

Un 58,5% de les persones aturades en Xàtiva són dones

La Regidoria de Dona i Igualtat treballa en el I Pla d’Igualtat Municipal

Un 58,5% de les persones aturades en Xàtiva són dones

La Regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva treballa en l’elaboració del I Pla d’Igualtat Municipal. En aquest moment es troba en la fase diagnòstica i, per aquest motiu, hui s’ha presentat l’estudi “Dona i Mercat de treball” a la ciutat.

A la roda de premsa estava present la regidora Lena Baraza, qui ha reconegut que gràcies a l’estudi “ara tenim la certesa d’unes dades que abans sols intuíem, i actuarem amb conseqüència d’aquesta realitat, que és la mateixa que la de la resta de l’Estat”.

“Ara tenim la certesa d’unes dades que abans sols intuíem, i actuarem amb conseqüència d’aquesta realitat”, afirma la regidora Lena Baraza

Les primeres conclusions que s’extrauen d’aquest estudi és que l’estructura del mercat laboral local és semblant a la d’Espanya: les dones són les que més dificultat tenen per a accedir a una feina i, quan ho fan, la contractació registrada sol ser de menor qualitat o de jornada parcial.

Concretament, amb les últimes dades disponibles, hi ha 438 dones més que homes a l’atur en Xàtiva. La crisi econòmica derivada per la pandèmia ha agreujat aquesta desigualtat, malgrat que en un primer moment va afectar més als homes, entre maig i agost han estat les dones les que han patit un desavantatge. La lleugera recuperació experimentada entre setembre i octubre sí que ha estat més favorable per al sector femení. De l’estudi també s’extrau que és la franja d’edat de dones majors de 45 anys on més dificultat es té per accedir al món laboral.

En els mesos vinents es treballarà en nous diagnòstics en aspectes com educació, salut o violència on, segons s’afirma des de la Regidoria, es poden veure diferències pel fet d’haver nascut home o dona.

Una vegada finalitzada la fase diagnòstica, es passarà a la fase participativa, de disseny, d’execució i d’avaluació d’aquest pla, pioner en municipis que ronden els 30.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 2 =