25n
25N
25N

55 milions d'euros contra el copagament farmacèutic

Els beneficiaris seran pensionistes, persones amb diversitat funcional i menors

55 milions d'euros contra el copagament farmacèutic
22/12/2017 -

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat hui les ajudes contra el copagament per a l’any que ve. En total es destinaran 54,6 milions d’euros a aquesta subvenció que garantirà el tractament i la prestació farmacèutica para determinats col·lectius socials.

En concret, els beneficiaris seran els pensionistes amb rendes inferiors a 18.000 euros, persones amb diversitat funcional i aquells menors d’edat el titular dels quals tinga una renda inferior també a 18.000 euros anuals. La quantia total es repartirà de la següent manera: 40 milions per als pensionistes, 6,6 per al col·lectiu amb diversitat funcional, i altres 8 milions para al grup de menors d’edat.

La implementació d’aquestes ajudes contra el copagament va començar el gener de 2016, per la qual cosa es manté per tercer any consecutiu. I els resultats són molt positius, tenint en compte que s’han abandonat un 40% menys de tractaments. Enguany, més de 760.000 pensionistes, 110.000 persones amb diversitat funcional, i 310.000 menors d’edat s’han beneficiat de la subvenció.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, preguntada pel malestar d’un col·legi farmacèutic per aquesta mesura contra el copagament, ha aclarit que la Generalitat ha de “situar en el centre el benestar de les persones“, encara que admet que entén “els interessos professionals legítims que cada sector corporatiu defensa”.

Així mateix, ha ressaltat els beneficis d’aquesta línia d’ajudes, aclarint que tracta de millorar “l’atenció individualitzada” dels beneficiaris amb la supervisió de farmacèutics i farmacèutiques, i que suposa un “estalvi de prop de 13 milions d’euros“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − set =