25n
25N
25N

L'Ajuntament realitza 53 servicis especials de desinfecció en dependències municipals i reparteix més de 25.000 mascaretes i 111.000 guants al seu personal

Entre els més de 5.000 treballadors i treballadores municipals s’han produït 9 casos positius per COVID-19, dels quals dos són possibles contagis per relació laboral

L'Ajuntament realitza 53 servicis especials de desinfecció en dependències municipals i reparteix més de 25.000 mascaretes i 111.000 guants al seu personal
06/04/2020 -

Els treballs de neteja ordinària en dependències municipals, les tasques especials de desinfecció, el repartiment d’equips de protecció individual entre el personal municipal i el balanç de casos de contagi han sigut les claus del Comité de Seguretat i Salut extraordinari convocat per la regidora de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, que ha comptat amb la presència d’una persona representant per sindicat, del secretari del Comité, dels caps de servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals i Servicis Centrals Tècnics, així com de la mateixa edil.

“Mantenim una retroalimentació constant i continuem informant el personal municipal i els seus representants sindicals sobre totes les mesures que l’equip de govern està prenent pel que fa a la prevenció i la salut laboral, mesures específiques per la crisi de la COVID-19 que en tot cas segueixen les directrius marcades per les autoritats sanitàries”, ha explicat Notario.

Pel que fa a la neteja ordinària, la regidora ha detallat que s’han seguit els criteris marcats pel servici de Salut Laboral de manera consensuada amb el CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal) i el servici de Sanitat. Així, s’ha potenciat l’ús del lleixiu com a desinfectant en tots els centres i s’ha extremat la neteja en taules, eines de treball, manetes, poms i elements metàl·lics. A més, s’ha reforçat la neteja en diumenges i dies festius de totes les instal·lacions de Policia i Bombers, aprofitant el personal disponible que netejava en museus i centres de patrimoni històric. També s’ha incrementat la neteja en comissaries amb dos servicis diaris gràcies a personal de centres que ara estan tancats.

D’altra banda, Notario ha destacat la desinfecció especial d’instal·lacions i vehicles quan han estat en contacte en les últimes 78 hores amb personal municipal que ha donat positiu o que es considerava que podia estar afectat pel coronavirus. És el cas d’algun vehicle policial, una unitat de la Policia Local i un parc de bombers. A més, s’han desinfectat llocs d’especial afluència de persones amb major risc de contagi, dependències d’especial rellevància per l’afluència de personal i altres persones i s’han atés les peticions de prefectures de servici municipals respecte a neteges especials. En total s’han realitzat 53 tractaments especials de neteja i desinfecció.

Respecte al lliurament d’equips de protecció individuals (EPI), Notario ha detallat que s’han repartit 2.900 botelles de gel hidroalcohòlic, 111.150 guants i 25.750 mascaretes. Entre els servicis prioritaris en l’entrega d’aquest material de protecció personal hi ha hagut els que han atés directament la ciutadania, com ara la Policia Local, Servicis Socials, Cooperació, Cementeris i Persones Majors.

Així mateix, s’ha fet balanç de les persones contagiades entre el personal municipal, que consta de 5.010 treballadors i treballadores, havent-se vist afectat un 0,18 per cent del total. Hui en dia són 9 les persones contagiades, de les quals únicament dos han donat positiu per possibles contagis per relació laboral. Amb tot aquest personal afectat s’ha posat en contacte directament la regidora de Recursos. A més, hi ha 65 persones en quarantena per diversos motius: per presentar símptomes però no estar diagnosticades encara o per haver estat en contacte amb alguna persona sí diagnosticada.

Entre les mesures preses també hi ha hagut les visites periòdiques de personal sanitari del servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals als espais on treballa personal municipal per comprovar el compliment de les mesures de seguretat; s’ha publicat una guia amb consells psicològics per poder suportar millor el confinament; s’ha publicat també una circular dirigida a tot el personal municipal recollint mesures aprovades pel Ministeri de Sanitat amb normes higièniques individuals i col·lectives, informació sobre l’ús d’EPI i els procediments a seguir en cas de presentar simptomatologia o per tramitar baixes mèdiques.

Aquest Comité de Seguretat i Salut extraordinari reduït arriba una setmana després que es produïra un altre al Saló de Cristall amb la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 9 =