25n
25N
25N

53 persones amb discapacitat han trobat ocupació a través de València Activa

53 persones amb discapacitat han trobat ocupació a través de València Activa
03/12/2018 -

L’agència municipal d’ocupació València Activa ha assessorat 154 persones amb discapacitat a través de programes específics dirigits a aquest col·lectiu. La responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assenyalat que 53 d’elles han trobat ocupació i ha destacat que «des de València Activa treballem per donar cobertura a les persones que es troben en situació de desocupació, prestant especial atenció als col·lectius més vulnerables».

Sandra Gómez ha fet aquestes declaracions amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre. L’edil ha detallat que amb aquests programes «se’ls proporciona les eines necessàries per a accedir a un lloc de treball i aconseguir la inserció en el mercat laboral».

L’objectiu prioritari d’aquestes iniciatives és «la incorporació de les persones participants en el mercat laboral o, en cas d’estar ja treballant, la millora de les seues actuals condicions i la qualitat del seu ús. Per això, es desenvolupa una metodologia pròpia basada en la personalització del servici».

Dins del projecte, que aglutina a persones amb discapacitat tant física com psíquica, es treballa de manera particular amb les persones amb problemes mentals, on es registra un índex d’atur més elevat, «ja que requereixen més suport i la desmitificació de la seua situació de cara a les empreses», ha detallat Gómez.

Segons la regidora, tota la formació del programa «es realitza de forma personalitzada en grups reduïts de no més de deu participants per millorar l’atenció d’aquests, com ara el recent taller d’apps realitzat per a un grup de huit persones discapacitades». A més, «en 2019 s’enfortirà el programa amb noves accions formatives específiques, que completarà la resta d’oferta formativa de València Activa».

Sandra Gómez ha valorat «la importància de l’assessorament i orientació laboral impartida pel personal de València Activa i Barris per l’Ocupació, ja que un tracte proper i pròxim és clau en la cerca d’ocupació i en la motivació de les persones desocupades, més encara en el cas de les persones pertanyents a col·lectius més vulnerables».

CENTRES ESPECIALS D’OCUPACIÓ

Junt amb aquests programes específics, València Activa compta amb dos centres especials d’ocupació: Fet de Vidre i Fent de Tot. El primer és un centre on treballen huit persones en plantilla amb algun tipus de discapacitat, siga intel·lectual o física. Tots ells realitzen una tasca artesanal i fonamentalment treballen amb vidre i realitzen des de figures fins a rehabilitació de vidrieres. Per altra banda, Fent de tot ofereix servicis de neteja, manteniment, organització d’esdeveniments o logística i compta amb una plantilla de sis persones, totes elles amb diversitat funcional, psicològica o física.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + set =

CCCC