25n
25N
25N

521 pacients donats d'alta al haver superat el coronavirus en tota Espanya

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, 296 persones han mort pel coronavirus mentre 521 persones han superat el virus

521 pacients donats d'alta al haver superat el coronavirus en tota Espanya
16/03/2020 -

8744 són  els casos actius de COVID-19 a l’estat espanyol, dels quals 3215 es troben hospitalitzats, 410 a Unitats de Cures Intensives (UCI),  521 han siguts donats d’alta per no tindre símptomes de la malaltia i 296 han mort. Del total, 4665 es troben a la comunitat de Madrid, sent aquesta comunitat autònoma el màxim focus de COVID-19 juntament amb La Rioja i País Basc. Aquestes han sigut les dades que ha donat Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, a la roda de premsa que s’ha produït hui dilluns 16 de març al voltant de les 11.30 per informar de l’última hora sobre la pandèmia que afecta actualment a més de 140 països , entre els quals es troba Espanya.

Per fer front a la pandèmia que assota Espanya, el Govern Central ha creat el Comité Tècnic de Gestió del Coronavirus , que està integrat pel President del Govern, Pedro Sánchez, els diferents responsables ministerials i els diferents equips tècnics que han d’aplicar les mesures que s’adopten. Així, a la roda de premsa de hui dilluns han estat presents el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón; el general de l’aire i Cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), Miguel Angel Villaroya; el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, Juan José González; el director adjunt operatiu de la Guarda Civil, Laurentino Ceña, i la secretària general de Transports, María José Rallo.

Les xarxes han sigut testimonis hui de les aglomeracions que s’han produït a diferents estacions ferroviàries com les d’Atocha a Madrid tot i que el Govern amb el consell de les autoritats sanitàries, des de fa dos dies han declarat l’estat d’alarma, el que vol dir que s’han d’evitar les aglomeracions i les eixides al carrer.  Sobre la situació dels serveis de transports, la mateixa secretària general de Transports, María José Rallo, ha assegurat que ” s’espera que el transport aeri tinga un nivell d’operació al voltant del 50%, els serveis d’AVE estan tenint una ocupació del 20%, així com els de mitja distància i rodalies, depenent de les zones concretes”. “Som conscients que hi ha hagut algun problema operatiu específic que ha fet que en algun tren concret s’haja sentit una sensació d’aglomeració i hem de ser conscients que estem en un moment de gran vulnerabilitat i els problemes tècnics i operatius ocorren de manera probabilística cada cert temps i és inevitable que ocórrega un de tant en tant”, segons Rallo.

MESURES PRESES PEL COMITÉ TÈCNIC

 • Posada en marxa de l’operació militar Balmis. Disposició de l’exèrcit i les forces armades per fer front al COVID-19
 • Desplegament de la unitat militar d’emergència a les principals ciutats espanyoles
 • Establiment del  Centre de Coordinació Permanent de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional
 • Redistribució de mascaretes en aquelles comunitats autònomes més afectades com Madrid
 • Ampliació de la plantilla sanitària amb estudiants de medicina de 6è curs i metges jubilats
 • Aprovació de tres ordres ministerials referents als transports:
  1. Autorització a les comunitats autònomes i ajuntaments a establir un percentatge mínim de serveis del transport públic inferior al 100%.
  2. Regular el missatge als llocs de venda de bitllets per recordar les obligacions del Reial Decret
  3. Obligacions per garantir l’accés als diferents serveis dels transportistes de mercaderies per carretera

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + dinou =