25n
25N
25N

Tercer gran colp contra el narcotràfic: confisquen 520 quilos de cocaïna a València

La droga estava oculta en un contenidor del Port de València i el seu valor en el mercat aconseguiria els 18 milions

Tercer gran colp contra el narcotràfic: confisquen 520 quilos de cocaïna a València
13/12/2017 -

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar hui a València el tercer gran colp contra el narcotràfic en tan sols 15 dies després de la confiscació a València de 520 quilos de cocaïna. La droga anava amagada en un contenidor d’un vaixell procedent de Long Beach (Estats Units) que transportava una càrrega d’ametles i que havia realitzat diverses escales en diferents països sud-americans abans d’arribar al Port de València.

Aquesta operació se suma a les dutes a terme en els últims dies per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, juntament amb funcionaris de l’Agència Tributària, a Barcelona i Algesires, on s’aprehendrien 331 quilos d’heroïna i quasi 6 tones de cocaïna, respectivament.

Zoido va ressaltar l'”eficaç” labor policial que enguany ha permés confiscar 30.890 quilos de cocaïna (un 104% més que l’any passat) i 440 quilos d’heroïna (un 88,8% més), una “dada excepcional” al que s’afig, segons dades facilitades pel ministre, l’aprehensió durant 2017 d’un total de 16.531 quilos de marihuana (un 57,7% més) i 815.924 plantes de cànnabis (un 49,43% més).

Més de 800 contenidors inspeccionats

Durant una roda de premsa celebrada a València, el ministre de l’Interior va oferir detalls de l’operació desenvolupada conjuntament per la Guàrdia Civil, Policia Nacional i l’Agència Tributària en el Port de la capital valenciana i va assenyalar que la confiscació dels 520 quilos de cocaïna havia sigut possible després de més d’un any de recerques. El titular d’Interior va subratllar que s’havien inspeccionat més de 800 contenidors així com analitzats els moviments de diferents empreses que realitzaven enviaments des de diversos ports de Llatinoamèrica.

El valor de mercat de la cocaïna pura intervinguda en aquesta operació podria aconseguir els 18 milions d’euros, que es podria duplicar una vegada posada en el mercat.

Felicitacions a les Forces i Cossos de Seguretat

El ministre va felicitar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i als funcionaris de l’Agència Tributària i Vigilància Duanera pel seu eficaç treball contra el narcotràfic que ha permés enguany obtenir una xifres rècord pel que fa a 2016 i que ha suposat “un dur colp per a les organitzacions i xarxes de narcotraficants que operen en el nostre país”

“Cal tenir en compte—va dir el ministre—que la retirada dels carrers de tants quilos de droga impedeix que moltes persones la consumen, i per tant evita els riscos que suposa tant per a les seues pròpies vides com per als altres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 7 =

bombers
bombers