25n
25N
25N

Més d'un milió de clavellons grocs i taronges es llançaran el 28 de juliol en la Batalla de les Flors

Més d'un milió de clavellons grocs i taronges es llançaran el 28 de juliol en la Batalla de les Flors
08/07/2019 -

Més d’un milió de clavellons de color groc i taronja es llançaran el pròxim 28 de juliol en la Batalla de les Flors de València, l’acte amb el qual conclourà, com és tradicional, la Gran Fira de València, segons ha informat Turisme València en un comunicat.

La Batalla de les Flors, que se celebra en el Passeig de l’Albereda, és una desfilada de carrosses que es duu a terme en aquesta ciutat des de 1891 i que conclou amb una guerra de flors entre els participants i el públic que acudeix a veure aquest acte.

Els 1,5 milions de clavellons grocs i taronges que s’usaran en aquesta peculiar lluita procedeixen dels voltants de València i es recullen la vespra de la batalla per a lluir el més fresques possible, ha explicat Turisme València.

La Batalla de les Flors té el seu origen en 1891, quan el baró de Corts de Pallàs i president del Rat Penat, Pascual Frígola, va decidir portar aquesta festa a la ciutat després d’assistir al carnestoltes de Niça.

Originàriament, la Batalla de les Flors es va dissenyar com una desfilada en el qual la noblesa competia pel premi a la millor carrossa, mentre que els assistents llançaven clavells a tot el que desfilava.

Amb el temps les carrosses es van convertir en plataformes plenes de color des de les quals es llancen flors, serpentines i confeti als espectadors situats en el Passeig de l’Albereda.

LA NIT A la MAR I LA GRAN NIT

D’altra banda, dins del programa de la Gran Fira de València, es compta també amb els Concerts de Vivers i amb altres actes com la Nit a la Mar, que tindrà lloc el 13 de juliol amb un gran espectacle piromusical enfront del mar i diversos concerts gratuïts en La Marina de València, on actuaran la DJ Susana Monteagudo, DJ Nonai Sound, i els grups valencians Tórtel i Smoking Souls.

Així mateix, aquesta programació compta també amb altres esdeveniments com la Gran Nit VLC, que es desenvoluparà el 20 de juliol i en la qual els museus de València romandran oberts fins a la mitjanit i s’omplirà de festa i cultura el centre històric de la ciutat.

A més, es comptarà amb concerts de diferents estils musicals, cavalcades, màgia, una mini ‘mascletà’, una Ruta pel Carmen i fins a la ‘Ruta del Museu del Silenci’ pel Cementeri General.

En conjunt, la Gran Fira de València 2019 inclou més de 200 activitats, la major part gratuïtes i per a tota mena de públic, que s’agrupen en el que considerat com a “festival urbà”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

art en blanc
ruta del grial massamagrell