caixa popular

50.000 regants del Llevant exigeixen aigua al Ministeri davant la sequera

Segons la Unió de Llauradors, la sequera afecta a més de 30.000 famílies en la província d’Alacant

08/03/2018 -

Al voltant de 50.000 regants van omplir ahir els carrers de Madrid per a demanar solucions al Ministeri d’Agricultura davant l’acusada sequera estructural que pateix la Comunitat Valenciana, Murcia i Andalusia. La concentració s’ha produït enfront de la seu del ministeri, prop de l’estació d’Atocha. Entre la multitud d’associacions que han acudit es trobaven les valencianes AVA-ASAJA i la Unió de Llauradors.

El portaveu del Cercle de l’Aigua, l’agrupació organitzadora que conjumina als representants de les tres comunitats autònomes per un transvasament Tajo-Segura, va denunciar el que consideren una “bogeria” de falta d’aigua que atribueixen a la paralització del transvasament. El Llevant “està fart de promeses incomplides”, va assegurar, i va sentenciar que “no anem a parar, encara que ploga, fins que tinguem una solució definitiva i justa”. Solució que ha de vindre des del Ministeri d’Agricultura, perquè com va aclarir, l’agrupació ja li ha traslladat les seues propostes per a alleujar la sequera.

@CarlosGlez2015

El secretari general de la valenciana Unió de Llauradors, Ramón Mampel, va instar al Govern a atendre “els problemes dels agricultors alacantins” i a executar solucions “de forma urgent” perquè “tots els regants tinguen el mateix accés a l’aigua amb independència del territori d’on són”. I va recordar: “Sense aigua no hi ha agricultura i sense aigua no hi ha treball”.

I és que, segons l’organització, la sequera afecta a més de 30.000 famílies en el sud d’Alacant i a moltes altres que depenen indirectament de l’activitat agrària, com és la indústria auxiliar o del transport. “Estan en joc la friolera d’uns 1.000 milions d’euros anuals en concepte de facturació hortofructícola i que es troben en perill si no tenen aigua per a regar. Està en perill l’horta d’Europa”, va assegurar Mampel, qui va afirmar taxativament que “les Administracions Públiques no poden fer oïdes sordes a les nostres peticions”.

Representants de la Unió de Llauradors en Madrid

La jornada reivindicativa es va iniciar en la plaça de Callao, Cascocorro i Lavapiés amb el repartiment de quasi 30.000 kg de fruites i hortalisses amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el greu problema hídric al qual s’enfronta el sud-est peninsular. “Els camps demanen aigua a crits”, van cridar els regants en nombroses ocasions.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018