25n
25N
25N

Igualtat inscriu a més de 500 persones en el cens per al reconeixement de les cures a familiars dependents

Igualtat inscriu a més de 500 persones en el cens per al reconeixement de les cures a familiars dependents
29/12/2019 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha inscrit a més de 500 persones en el cens habilitat per al reconeixement de les cures a familiars dependents amb la finalitat d’iniciar la tramitació d’eixa consideració professional adquirida en aquesta labor com a pas previ a la seua homologació professional, segons ha indicat la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, com ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així, ha explicat que la creació d’aquest cens parteix de l’acord aconseguit entre la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball.

Eixe acord busca “impulsar un pla d’actuació dirigit a les persones cuidadores en l’entorn familiar que desitgen integrar-se laboralment en el sector professionalitzat d’atenció a persones dependents i no disposen d’una qualificació professional específica”, ha precisat l’administració autonòmica.

La secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials ha assenyalat que es tracta d’una iniciativa del Consell que “vol reconéixer públicament la figura de la persona cuidadora familiar, atorgant la possibilitat d’obtenir la qualificació professional d’atenció sociosanitària a persones en el domicili o en institucions socials”.

Ferrando ha considerat que l’acord aconseguit suposa “un pas més en el reconeixement de drets, en aquest cas, dirigit a les persones que ho han deixat tot per a atendre les persones dependents” i ha ressaltat que “en el 82 per cent dels casos són dones”.

L’obtenció d’aquest reconeixement “facilitarà a les persones que no disposen de qualificació específica la seua integració laboral en el sector professionalitzat d’atenció a persones en situació de dependència”, ha ressaltat la responsable autonòmica.

En aquesta línia, ha explicat que des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha enviat una carta informativa a les persones cuidadores en l’entorn familiar susceptibles d’acollir-se a aquesta mesura, el número de la qual supera els 30.000, indicant-los “els passos a seguir per a inscriure’s en el cens i accedir a un procediment que tindrà en compte l’experiència com a persona cuidadora en l’entorn familiar, i que es podrà completar amb uns mòduls formatius que s’oferiran a aquest efecte per part de la Conselleria d’Educació i Labora”.

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

Les persones que desitgen inscriure’s han d’emplenar en primer lloc la sol·licitud d’inscripció en el cens de persones cuidadores en l’entorn familiar habilitat per a això l’objectiu del qual és “identificar quines persones estan interessades a accedir a les qualificacions professionals”.

Seguidament, la Conselleria d’Educació “informarà les persones inscrites sobre la convocatòria del procediment específic per a l’obtenció d’eixes qualificacions a través d’accions i cursos formatius amb una duració establida”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 10 =