25n
25N
25N

Mig segle vetlant per la salut dels seus pacients. 50 anys de l'Hospital La Fe de València

L’Hospital La Fe ha organitzat una marató de donació de sang per a celebrar el seu 50 aniversari

Mig segle vetlant per la salut dels seus pacients. 50 anys de l'Hospital La Fe de València
12/02/2019 -

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València compleix 50 anys. Mig segle de canvis, des de la seua posada en marxa en Campanar fins a la inauguració, en 2010, de les seues noves instal·lacions en Malilla, però sempre en l’avantguarda. La Fe, sens dubte, s’ha convertit en l’hospital públic de referència de la Comunitat Valenciana, pel qual cada dia passen més de 15.000 persones, però també en un dels hospitals espanyols millor valorats, com a marca l’últim estudi del Monitor de Reputació Sanitària.

No obstant això, si l’Hospital La Fe té alguna cosa que el caracteritza, sens dubte, és la seua aposta per la humanització dels hospitals. Així, dins del programa ‘Hospital Amable’, inclòs en el Pla Estratègic de la Gerència, però també gràcies a la implicació del personal mèdic, han aconseguit crear espais més amables tant per als pacients, com per als acompanyants. La Fe és sinònim d’humanització. Accions com el ‘Jardín de mi Hospi‘ de Juegaterapia, iniciatives com a ‘Can de la mano‘ o les diferents activitats que duen a terme durant el Nadal han fet possible que un hospital es convertisca en un espai molt més amable, reduint l’ansietat o l’estrés que, a vegades, es produeix entre els pacients.

Enguany, l’Hospital La Fe compleix 50 anys, i el celebrava el cap de setmana passat amb una marxa a la qual van assistir més de 1.300 persones. No obstant això, els actes commemoratius continuen per a homenatjar a tots els professionals que han format part de la història d’aquest centre. D’aquesta manera, el pròxim 22 de febrer, tindrà lloc una Jornada Commemorativa, que serà l’acte principal d’aquest aniversari.

50-ANIVERSARIO- LA FE-

Marxa solidària

No obstant això, els actes continuaran el 7 de març amb una marató de donació de sang; un concurs de dibuix dirigit als pacients de l’Àrea de Pediatria de l’hospital; o un sopar commemoratiu per als treballadors que han deixat el seu granet de sorna en aquests 50 anys de vida de l’hospital.

Campanar recupera l’hospital

La població dels barris de Campanar, Tendetes i el Calvari recuperaran l’espai sanitari que es va quedar, després del trasllat de l’Hopsital La Fe a Malilla, encara que completament renovat. El nou Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch, que iniciava l’any passat les seues obres, consistirà en la rehabilitació de l’edifici del carrer Joaquín Ballester, i comptarà amb una sala d’extraccions i tractaments, dues consultes d’urgències, una sala d’observació o una sala de raigs X, entre altres departaments.

El projecte Espai Campanar-Ernest Lluch s’està desenvolupant en diverses fases, i també comptarà amb un centre de salut i un centre d’especialitats, que en aquests moments es troben en redacció de projecte. El nou centre de salut ‘Campanar II’, disposarà d’un servei d’urgències les 24 hores, a més del Centre d’Especialitats d’alta Resolució Campanar, que serà l’únic amb radiologia, TAC, ressonància magnètica i Cirurgia Major Ambulatòria.

Amb aquests centres s’oferirà a la població d’aquesta àrea els serveis d’especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, un PAS, cirurgia menor i major ambulatòria. Així mateix, també hi ha previstes altres infraestructures que completaran aquest espai sanitari, com un hospital de crònics i llarga estada; un centre de rehabilitació integral ambulatori; un centre de trobada de pacients de salut mental; quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals; un centre d’estudis en salut i gènere; una escola de salut; una casa del pacient; i l’ampliació de l’aparcament subterrani. Finalment, en l’exterior, es contempla un parc urbà que connectarà l’espai entre totes les àrees.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 10 =

bombers
CCCC
Valencia activa