25n
25N
25N

La Fe celebrarà el seu 50 aniversari amb una marxa solidària a peu en l'antic llit del Túria

La Fe celebrarà el seu 50 aniversari amb una marxa solidària a peu en l'antic llit del Túria
03/02/2019 -

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha organitzat per a diumenge que ve, 10 de febrer, una marxa solidària a peu per l’antic llit del riu Túria, dirigida a tota la ciutadania, per a commemorar el seu 50 aniversari.

El recorregut arrancarà a les deu del matí, al llarg de 6,7 quilòmetres entre el pas inferior del pont 9 d’Octubre de València fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències, avança la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

La inscripció, oberta fins al dijous 7, té un cost de sis euros i inclou el dorsal, una samarreta commemorativa del 50 aniversari i una aportació solidària al programa de voluntariat ‘Ca de la Mà’.

Per a participar en la marxa és obligatori realitzar la inscripció en la pàgina web del centre abans del dijous. A més de la marxa a peu, La Fe ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius amb els quals pretén homenatjar els professionals i pacients que han format part de la seua història.

Entre ells destaca una jornada commemorativa, prevista per al divendres 22 de febrer com l’acte principal de l’aniversari, així com una marató de donació de sang el pròxim 7 de març, un concurs de dibuix dirigit als pacients de l’àrea de Pediatria o un sopar commemoratiu per als treballadors que han passat al llarg d’aquests 50 anys de vida.

‘CA DE LA MÀ’

‘Ca de la Mà’ és un programa de voluntariat del Departament de Salut València La Fe que té com a objectiu minimitzar l’impacte emocional que provoquen els ingressos en pacients hospitalitzats, mitjançant la trobada dels malalts amb gossos d’assistència.

Es duu a terme amb voluntaris de la Fe, treballadors sanitaris que incorporen als seus gossos al programa, amb previ i exhaustiu ensinistrament caní i acreditació específica dels cans com a gossos d’assistència.

La primera fase del projecte es va desenvolupar de forma pilot en Oncologia Pediàtrica, amb valoracions positives tant per part dels pacients com dels seus familiars, la qual cosa va portar a ampliar-ho a altres serveis.

Actualment, ‘Ca de la Mà’ està instaurat en Oncologia Pediàtrica i Pediatria General amb visites a la sala d’hospitalització i a l’Hospital de Dia, així com en Psiquiatria Infantojuvenil i en la unitat de Lesions Medul·lars.

El programa inclou un projecte d’investigació que mesura l’impacte d’aquesta activitat en els pacients, amb l’objectiu de comprovar si la interacció amb els gossos comporta beneficis positius en el benestar del pacient i si influeix positivament en el seu procés de recuperació.

Aquest projecte és possible gràcies a la labor d’una vintena de voluntaris. Els costos en analítiques dels animals, desparasitacions, ensinistrament o la investigació es cobreixen gràcies a la col·laboració d’entitats i empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + quatre =

bombers
bombers