25n
25N
25N

5 llibres per a incentivar la lectura en xiquets

5 llibres per a incentivar la lectura en xiquets
29/04/2020 -

Inculcar la lectura des de primerenca edat és important perquè els xiquets desenvolupen la seua imaginació, expressió, vocabulari, la seua pròpia personalitat, entre altres coses. La tecnologia pot acaparar la seua atenció, per la qual cosa és important que els llibres també formen part de les seues activitats quotidianes.

Des dels contes infantils, historietes o llibres personalitzats, les opcions són múltiples. Els llibres formen l’autoestima dels xiquets i alguns permeten la lectura en grup, la qual cosa estreta les relacions socials a primerenca edat. En el cas dels llibres personalitzats, aquests permeten als infants ser els seus propis superherois i interpretar al seu personatge favorit, la qual cosa enforteix encara més la seua capacitat de concentració, apunta l’acadèmica de REVIEWBOX, Diana López.

A causa de la importància de la lectura, hem de triar adequadament els textos amb els quals els xiquets iniciaran el seu hàbit de lectura. A continuació presentem un llistat amb 5 llibres que ajudaran a iniciar-se en aquesta activitat.

1. L’últim pirata

Compte la història del jove Peter Scott, qui està pres al costat d’altres 33 homes. Ells estan acusats de pirateria, encara que el protagonista nega els càrrecs i demana un judici just. No obstant això, la sentència està dictada i a Peter només li queda resar per a salvar-se. Els xiquets han de descobrir si aconsegueix o no salvar-se.

2. Gerónimo Stilton

La col·lecció de Gerónimo Stilton ha de ser imprescindible a la biblioteca de tot xiquet. Ens conta la història d’un graciós ratolí que dirigeix el diari més famós de l’illa dels ratolins, ‘El Ressò del Rosegador’. No obstant això, el que realment l’apassiona és escriure llibres. Encara que no li agraden els viatges, sempre els seus familiars i amics ho inclouen en les aventures més extravagants pel món.

3. La verdadera historia del Ratoncito Pérez

Ratolandia té en el Ratoncito Pérez una espècie de superheroi que s’encarrega de solucionar tota classe de problemes. Aquesta història conta tot sobre el popular personatge i part de la pregunta: “Per què quan em cau una dent i el guarde a la nit davall del coixí, a l’altre dia la dent ha desaparegut i en el seu lloc hi ha un regal?”. Els xiquets ho descobriran en aquest relat.

4. Totes les fades del regne

Ens conta la història de Camelia, una fada que porta 300 anys ajudant a joves donzelles i aspirants a herois perquè aconseguisquen els seus propis finals feliços. Encara que la seua màgia i el seu enginy mai li han fallat, la situació comença a complicar-se quan ha d’ajudar a Simón, un mosso que requereix el seu suport.

5. On viuen els monstres

Max és un xiquet bastant entremaliat, a qui li agrada disfressar-se de monstre i fer tota classe bromes. No obstant això, aquesta vegada se li va passar la mà i els seus pares ho van enviar castigat a la seua habitació. Tot sembla avorrit, fins que la seua habitació es transforma en un lloc salvatge on hi ha més monstres com ell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 5 =