25n
25N
25N

Vora 47.000 persones agricultores de la Comunitat Valenciana presenten la sol·licitud única d'ajudes de la PAC

Vora 47.000 persones agricultores de la Comunitat Valenciana presenten la sol·licitud única d'ajudes de la PAC
18/06/2020 -

Un total de 46.998 persones agricultores i ramaderes de la Comunitat Valenciana han presentat la sol·licitud única per a rebre els fons de la Política Agrària Comuna (PAC), informa la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Aquestes són les xifres que llança el recompte final, una vegada finalitzat el termini ampliat, a conseqüència de la crisi sanitària, per a presentar la sol·licitud a aquestes ajudes que va acabar dilluns passat 15 de juny.

La directora general de PAC, Maite Chàfer, ha explicat que enguany les sol·licituds s’han situat en la mateixa forqueta que els últims anys -per damunt de les 45.000- i ha destacat el gran esforç i professionalitat del personal tècnic de la Conselleria, així com de les entitats col·laboradores, per a tramitar tots els expedients davant la dificultat generada per la declaració de l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat que han dificultat l’atenció presencial.

Chàfer ha destacat que el període de captura s’ha desenvolupat amb normalitat malgrat que l’emergència sanitària i ha valorat molt positivament la modernització de l’aplicació informàtica de captura de sol·licituds incorporada l’any passat per a afavorir la tramitació telemàtica sense incidències.

La Comunitat Valenciana, a més, avança liderant el control de superfícies per monitoratge d’imatges satèl·lits que a partir de 2021 serà la tècnica majoritària i a partir de 2022 substituirà els actuals controls sobre el terreny.

En aquest sentit la directora general ha informat que la setmana vinent es reunirà amb les entitats col·laboradores per a comentar l’aplicació del monitoratge 2020 en el territori de la Comunitat.

Del total de sol·licituds presentades, 16.180 corresponen a xicotets agricultors i segueixen la tendència a la baixa, encara que menys acusada que altres anys, amb unes 2.000 sol·licituds menys respecte a l’exercici anterior.

També s’han presentat durant aquest termini 12.960 al·legacions del Sistema d’Informació Geogràfica de parcel·les agrícoles (Sigpac), 3.416 cessions de drets de pagament bàsic, i 225 sol·licituds de drets a la Reserva Nacional.

En termes de superfície, les sol·licituds úniques presentades representen un total de 480.700 hectàrees, liderades pels terrenys (122.800 ha) seguits dels cultius de cítrics (101.000 ha) i hortícoles (78.000 ha). Els segueixen en superfície els cultius dedicats als fruits secs, l’olivar, la vinya i finalment els fruiters.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 2 =