25n
25N
25N

46,2 milions d'euros per a garantir l'assistència jurídica gratuïta

46,2 milions d'euros per a garantir l'assistència jurídica gratuïta
07/02/2020 -

El Ple del Consell ha acordat dotar amb 46,2 milions d’euros al Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i al Consell Valencià de Col·legis de Procuradors per a garantir el dret a l’assistència jurídica gratuïta i assegurar l’accés a la justícia en 2020.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública duplica, així, la subvenció destinada al Consell Valencià de Col·legis d’Advocats en passar de 20,4 milions en 2015 als 40 milions d’euros per a 2020.

D’altra banda, també s’ha duplicat la partida destinada al Consell Valencià de Col·legis de Procuradors, que passa dels 2,8 milions d’euros en 2015 als 6,2 milions d’euros per al present exercici.

Amb aquesta iniciativa, la Conselleria de Justícia contribueix a millorar l’Administració de Justícia en la Comunitat Valenciana i, molt especialment, en una cosa tan essencial com l’assistència lletrada universal.

Per això, el model d’assistència jurídica gratuïta dona resposta a les noves realitats socials, promou incrementar l’especialització i estableix un nou sistema d’assistència per a les persones més desfavorides.

Col·legis d’Advocats

La subscripció del conveni entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats és l’instrument adequat per a la concessió de la subvenció.

Així, la subvenció es destina a actuacions referents a l’assistència jurídica gratuïta, accés a la justícia i representació i/o defensa per advocat o advocada de torn d’ofici.

També aquesta aportació econòmica servirà per a oferir assistència lletrada a la persona detinguda, presa, investigada o víctima violència de gènere; el funcionament dels Serveis d’Orientació Jurídica (SOJ) i per a formació d’advocats que constitueixen el torn d’ofici.

Col·legis de Procuradors

D’altra banda, la subvenció del conveni entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i el Consell Valencià de Col·legis de Procuradors està destinada a l’assistència jurídica gratuïta; accés a la justícia, representació per procurador o procuradora de torn d’ofici, funcionament dels col·legis de procuradors i procuradores i a la formació.

Aquests convenis articulen el deure constitucional que l’Administració presta en matèria de justícia gratuïta als ciutadans que no disposen de recursos suficients per a litigar i que no compten, per eixe motiu, amb els professionals necessaris per a accedir a la tutela judicial i veure adequadament defensats els seus drets i interessos legítims davant la Justícia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 16 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus