25n
25N
25N

44 associacions culturals rebran subvencions per a projectes a la ciutat

44 associacions culturals rebran subvencions per a projectes a la ciutat
27/11/2019 -

La Junta de Govern Local aprovarà divendres que ve la concessió de 150.000 euros en concepte de subvencions i ajudes per a la realització de programacions i projectes de caràcter cultural a la ciutat de València, corresponents a l’exercici 2019. Un total de 44 entitats seran les beneficiàries de les ajudes.

El mes d’abril passat es van aprovar les bases de la convocatòria d’ajudes, a proposta de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals. Es va presentar un total de 70 entitats, les propostes de les quals van ser avaluades per una Comissió Tècnica de Valoració, que va analitzar de manera detallada les sol·licituds, els projectes i la documentació presentada.

“Des de l’Ajuntament de València tenim un compromís ferm amb la dinamització cultural de la ciutat, i això volem fer-ho de la mà de les associacions de la ciutat que col·laboren i són protagonistes indiscutibles d’aquest moviment. Pensem que aquestes ajudes són importantíssimes i que aquestes inversions després es multiplicaran de manera intangible en multitud de valors culturals per tota la ciutat de València”, ha dit la regidora Tello.

Les ajudes obtingudes oscil·len entre els 860 euros de l’Associació València Zombi i els 11.650 euros de la Fundació Fira del Llibre de València, que són les que han tingut, respectivament, una menor i una major puntuació en el barem establit per la Comissió Tècnica Avaluadora. A més, destaquen diverses associacions que tenen a veure amb la música, com l’Associació Música Urbana de València, la d’Escola de Música Tradicional de Ciutat Vella o el CIM de Benimaclet. Més enllà de la Fira del Llibre, aquest sector també està ben representat amb altres associacions com són el Gremi de Llibrers de València, l’Associació Terra de Llibres, l’Associació Valenciana del Còmic o la Societat Bibliogràfica Valenciana Jerònima Galés.

D’altra banda, associacions de dansa, galeries d’art, agrupacions de consumidors, d’art, de foment de la lectura, l’associació València Negra o la Real Acadèmia de Cultura Valenciana també han sigut seleccionades. La Comissió ha desestimat 20 propostes que no han aconseguit la puntuació mínima de 50 punts requerida; altres 4 sol·licituds han sigut excloses per no ajustar-se a les bases de la convocatòria, mentre que en el cas de les dues restants que han quedat fora de les subvencions, una havia manifestat la seua renúncia, i l’altra va presentar el seu projecte fora de termini.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =