25n
25N
25N

43 tones de roba i calçat recollits en els contenidors rojos de Mislata

43 tones de roba i calçat recollits en els contenidors rojos de Mislata
07/08/2019 -

Els contenidors rojos s’han sumat, als ja tradicionals, com uns més als carrers de Mislata. En total, 18 d’aquests contenidors per a roba usada es poden trobar en els punts del nucli urbà amb major trànsit de vianants. Gràcies a aquest servei, que coordinen l’empresa pública Nemasa i Koopera, una cooperativa d’inserció social impulsada per Càritas, tot aquell que ho desitge pot depositar en ells aquelles peces de vestir i calçat que ja no usen, i així poder donar-los una segona vida. I és que, una vegada classificada tota la roba, es reutilitza, es recicla o s’embene per a finalitats socials en els punts de venda que té Koopera per tota la geografia espanyola.

Finalitzat el primer semestre de l’any, Koopera, Arropa València en la Comunitat Valenciana, ha facilitat a l’Ajuntament de Mislata les dades oficials dels quilos de roba usada recollits en el municipi durant els últims 6 mesos. En total s’han recollit més de 43 tones de roba usada, un 5% més respecte a l’exercici que tindran una nova utilitat.

Dels 18 contenidors rojos de Càritas que hi ha repartits per Mislata, el més utilitzat per la ciutadania és el de l’avinguda del Sud, que va recollir 3804 quilos de roba i calçat, seguits per carrer Regacho amb 3 tones i els dos situats en l’avinguda Gregorio Gea, que sumen entre tots dos quasi 6 tones de roba recol·lectada. Quant a les èpoques de major recollida, cal destacar que el primer mes de l’any i el final de la primavera suposen les èpoques en les quals els veïns depositen més roba usada en els contenidors, coincidint amb el canvi estacional.

Des de la regidoria de Medi Ambient, María Luisa Martínez Mora ha volgut felicitar a tots els mislaters i mislateres pel gran acolliment i el bon ús que es fa d’aquests contenidors rojos. “Ja no solament contribuïm entre tots i totes a cuidar el medi ambient, sinó que depositant eixa roba que ja no s’usa, donem suport a aquesta gran labor social que exerceix Arropa València, i en això Mislata està implicada i conscienciada”.

Com apunta Martínez Mora, no només es busca reutilitzar la roba, sinó que aquesta iniciativa té una doble finalitat. A més del ja evident objectiu ecològic que s’aconsegueix a través del reciclatge i la reutilització, els contenidors tenen una finalitat social inserint en el mercat laboral a persones en risc d’exclusió social. Concretament de juny del 2018 fins al juliol passat del present any, gràcies a aquest projecte, a València s’han incorporat 14 persones al mercat laboral ordinari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − tres =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus